Yorki, de honnan? (többi lent)
Régóta vágyom yorki kutyusra, nem divathóbortból, nem csinos kiegészítőként. Elbűvöl hogy egy ilyen apró, tündéri kutyus milyen határozott milyen erős jellem. Ugyebár a kutyus és a gazdi általában hasonlítanak egymásra, én is alacsony, vékony szőke lány vagyok, de ennek ellenére nagyon határozott és nagy dumás. Ismerősnél lesznek kicsik, utca kutyaszerelemből születendő kölykök, séta alkalmával a gazdi félrenézett, s úgy döntött hogy nem ivartalanittatja a kutyust. Az apa szintén yorki, habár kicsit standard méret alatta, az anya rendes standard méret. Innen ingyen kapnék kicsit. De biztos hogy jó választás?
A pénzt összegyűjtögettem, már arra hogy tenyésztőtől vegyek kutyust, tehát nem szaporítót támogatnék, de közben szóltak hogy lesznek kicsik ingyen. Mit javasoltok?
Kiállításra nem szeretném majd vinni a jövendőbeli kutyusomat, magam akarok kiállításra kimenni, beszélgetni a tenyésztőkkel, megnézni az állataikat, tájákozódni.
Inkább veszek jó helyről kutyust,és a tenyésztőnek fizetek 100.000-ret, mintsem az állatorvosnak patella-műtétre.
Tenyésztőt kit ajánlotok?
Azért ne essünk túlzásokba, nem lesz minden nem tk-s kutya beteg, sőt. A tenyésztőtől vett kutya sem biztos, hogy egészséges lesz, sajnos túl sok példát láttam erre....
És végül is nem szaporítókról beszélünk, hiszen csak egy "baleset" volt. Szaporítóktól nyilván nem szabad, de így szerintem teljesen rendben van. Én elhoznám a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!