Szerintetek ideális a csivava egy kisbaba mellé?
Szerintem se a csivavát vàlaszd. Kisgyerek mellé nem ők a legideálisabbak szerintem. Számos kis/kisebb termetű fajta van pl. ha van aki mozogjon vele terrierek, bishonok stb.
Kisgyerekkel nekünk palotapincsink van szerintem a lehető legrosszabb párosítás. A pincsi nem szereti a gyereket, a kicsi meg csak azért is megy oda emelgeti, nyúzza-húzza. A csivavák pedig túl törékenyek egy kisgyereknek.
Abba gondolj bele, hogy egy kölyök kutya (fajtától tökéletesen függetlenül) napi több órás sétát, úgy fél éves koráig kutyaovit, utána esetleg kutyasulit és a szobatisztaság miatt 1-2 óránkénti lemászkálást igényel. Emellett persze rengeteget kell utána takarítani és a nevelése is idő és energia igényes munka. Nem lehet a háttérbe szorítani, mert akkor biztos előjönnek a viselkedési problémák! Tudsz egy kisbaba mellett ennyit szánni rá? Azt szokták javasolni nagyon helyesen, hogy az új családtag érkezésekor vagy a kutya, vagy a gyerek legyen már 2, de inkább 3 éves.
És persze egy kölyökkutya vagyonokba kerül. A vételár (normális esetben minimum 60-80e ft) még a legkevesebb. Egy éves koráig legalább még fél milliót rá fogsz szánni az oltások, felszerelések, etetés, kutyaovi, utazás miatt.
Mennyi idős a kicsi?Vagy csak ég lesz?
Nekünk 6 hós a pici(a párom szeretett volna nagyon kutyust,januárba mikor még csak 3 hós volt hozott egy bichont ,az nagyon hiperaktív volt,inden sétáltatás után mosni kellett a lábát szőrét,sajnos tul is adtunk rajta),most 1 hete hozott egy beagle-t,ő nagyon okos,már tudja hogy a szobába nem szabad piszkitani csak az előszoba az övé oda nem megy a baba,és sokkal nyugodtabb is,nekünk is nagyon kicsi a lakás 30nm.Na de kicsit eltértem a lényegtől szerintem se csivavát valami nyugisabbat,mopsz,francia buli....stb...
Nekünk Yorki volt amikor a gyerek kicsike volt. Imádta a kutya a babát és soha nem bántotta. Nagyon ajánlom.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!