Így is működhet a séta?
Sziasztok, négy hónapos kiskutyámat tanítjuk/om sétálni.
Nemrég betegség miatt hámra kellett átállni, szebben is sétál benne. A kérdés egyik része: vissza kéne cserélni sétáknál a hámot nyakörvre? Néha egyszerűen kirobban és félek, hogy megsérül a nyaka.
Másik: Én eddig nem fordulgattam, hanem szimplán megálltam és visszahívtam, ha húzott. Ez is jó technika? Úgy érzem valamennyit fejlődtünk, de lehet, hogy menne ez gyorsabban is. A fordulgatást azért nem csinálom, mert ő ledermed, és jó nagyot kéne rajta rántani, emi szerintem tök felesleges erőszak, másrészt szintén nem tesz jót a nyakának, légzőcsövének.
Köszi a válaszokat!
(Kutyaoviba járunk, ott bezzeg szépen sétál, ott is a fordulgatós módszert mondják)
Ha a visszafordulgatós módszer nem tetszik, akkor csak állj meg, és várd ki ameddig nyugton marad,és indulhattok tovább.
Mi mind a 2 kutyánkat hámmal sétáltatjuk, nálunk az jött be. Ez teljesen kutyafüggő. Ha a tiédnek a hám tetszik, vidd azzal.
A fordulgatós módszer nem rossz, de csináld úgy, hogy mielőtt hátraarcot csinálsz, szólj neki. Pisszegjél, vagy mond azt, hogy hátraarc. Ha csak egy pillanatra is rád figyel, akkor meg tudod fordítani.
A hámot is használhatod, akkor ha a kutya szófogadó. Nyakörvvel könnyebb irányítani egy kutyát, de a legjobb úgyis az, ha szóval irányítod.
majd ,ha megnőtt és kedvesen lobogsz utána ( feltéve ,hogy nem 2 - 5 kg-os lesz ),szóval,majd akkor beszélgessünk erről a szerinted felesleges dologról:)
várjuk ki a sok ügyes állatvédő véleményét, várjuk ki amíg nagyobb lesz a kutya ,és amikor már nehezen kezeled a sétát , akkor megérted !
( "A fordulgatást azért nem csinálom, mert ő ledermed, és jó nagyot kéne rajta rántani, emi szerintem tök felesleges erőszak, másrészt szintén nem tesz jót a nyakának, légzőcsövének." )szép és humánus magyarázat ha a gyereket sétáltatod , de egy 10 kg -nál nehezebb kutyánál , ez a módszer nem fog működni :)
négy hónapos yorki ? négy hónapos moszkvai őrkutya ?
tök mindegy .
kutya ,és kész. irányítani kell .
Működhet, bár sztem lassabb, mint a fordulós módszer.
De egyetlen kutya sem törik össze egy-két határozott rántástól! Főleg, hámra kapcsolva :)
Harmadik válaszoló: ez egy szimpla véleménycsere, ne kezeld ezt ennyire személyesen. Ha kapok olyan véleményeket, amiért úgy értem a fordulgatós módszernek több értelme van, nyilván váltok, vagy változtatok a technikámon. Viszont nem ismered a kutyámat, nem tudod Nála mi fog működni. Nem felülbírálom a mások által kitalált és elismert technikákat, hanem a saját kutyámra igyekszem alakítani.
Másik válaszoló: a rántással csak nyakörv esetében van bajom, nyilván a hámot nem érzi olyan durvának.
Köszi egyébként a segítséget, megy a zöld kéz:)
5. vagyok.
Egyébként még annyi, hogy a lényeg, hogy ne a kutya akarata teljesüljön. Tehát ha kimentek sétálni, és úgy egyből húz, nem arra mentek amerre ő indul. Másrészt ha már ugye húz, akkor az van amit ő akar. na azt kell elérni hogy az legyen amit TE akarsz. Ha Te vagy a főnök, az van amit TE akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!