Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik ma Magyarországon a...

Melyik ma Magyarországon a legjobb border collie?

Figyelt kérdés

Ha lehet csak olyan írjanak akiknek van is collie-juk.

Szóval eddig nekem a bordermania volt kiszemelve, de most elég sok negatívumot olvastam róluk.

Nekem nem munkakutya kell. Én showkutyát szeretnék. ÉS még mielőtt jönnének a hurrogó kommentek, azelőtt szólok hogy tiszteljük már meg egymást azzal hogy mindenki mást akar és ezt tiszteletben tartjuk.

Tehát show kutya, a legfontosabb hogy szép legyen. Max dog dancingen gondolkozom, terelés abszolút nem, agility se valószínű, ezek távol állnak tőlem. Tudtok tanácsot adni hogy így honnan vegyek kutyát?

2013. máj. 8. 12:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem a Lucky for you és a Real Pearl kutyák tetszenek show ban vagy pl Brainiac, Borderguard is ... személy szerint nekem a Bordermania kutyák kifejezetten nem tetszenek és a tenyésztőt se kedvelem túlzottan... az amerikai vonalak felé (mondjuk Sportingsfield vagy Shoreland ) kicsit elfogult vagyok, nekem ezek nagyon tetszenek bár most a Lucky for You ba jött néhány elég gyengus import kutya is akik annyira nekem nem jönnek be ellenben a Real Pearl két új import kanja tetszik.

Mondjuk én pont amiatt, hogy ez a típus ami tetszik nem tenyésztenék soha bordert :) szerintem a border azért nem pont ez, ezek inkább olyan kiállítási maci kutyák ( van 1-2 akik tűrhetően sportolnak de nekem ez kevés). Viszont a munka borderek meg küllemben nem tetszenek agyban pedig már kicsit sokak az ízlésemnek.

Nekem Real Pearl kutyám van, kiállításokon szépen szerepelt amikor jártunk, elég nyugis kutya, nem éppen border jellem, soha nem lesz tenyésztve, bár előnyére legyen mondva, hogy egy terelőösztön próbát azért összehoztunk :)én is direkt csak show ra vettem és oda jó is volt :)

2013. máj. 8. 14:03
 2/6 anonim ***** válasza:

A bordermán colliek nem tetszenek, olyan kis "minikutya" fejük van.

Nem érint a fajta, de átfutottam a kenneleken és a Real Pearl kutyák jönnek be leginkább.

2013. máj. 8. 17:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Te miért nem kedveled a tenyesztot? Igen, a Real Pearl volt a másik, náluk most születtek meg a kutyák, de sajnos fekete fehér kan nem született. Sajnos a munka colliek külsőre nekem sem tetszenek.:(
2013. máj. 8. 17:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, menj el, nézd meg, neked kell, hogy tetszen, neked kell, hogy szimpatikus legyen az adott kennel / tenyésztő, és nem a kommentelőknek. Nézd meg magad, hogy milyen körülmények között nőnek fel a kölykök, kik a szüleik, mit csinálnak és mit nem csinálnak velük ;) mondani mindenki azt mond amit akar (tenyésztő is, névtelen jó tanács adó meg pláne), ráadásul mindenkinek vannak irigyei, haragosai, vagy éppen elvakult szimpatizánsai.

Teszem hozzá, szerintem elég jellemtelen dolog névtelenül fikázni egy kennelt, mindenféle észérvek nélkül.

2013. máj. 10. 18:37
 5/6 anonim válasza:
Ha még aktuális, Real Pearl!
2013. máj. 11. 16:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Az, hogy kedvelünk e valakit teljesen szubjektív dolog :) Mint embert nem kedvelem, attól még lehet jó tenyésztő és lelkiismeretes, a kutyái igaz nem tetszenek mert nem az én típusom de vannak akiknek meg ugye ez tetszik... ez is elég szubjektív :) Az egy darab borderemen kívül pedig bár nyomon követem a fajtát de igazán nem érintenek a belső viszályok, én teljesen más fajtát tenyésztek :)
2013. máj. 11. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!