Szuka kutyám most tüzel. Ma elszökött. Tüzelés alatt lehet - evemhes?
Ma elszökött 6 hónapos Beagle kutyám. Először tüzel. Már 3-4 napja tart. Ma elszökött,pedig nagyon vigyáztunk rá. Sajnos nekem és a tesómnak suliba kellett mennünk. Anyum és apum dolgozott. 2 óra körül értünk haza. A kutyus a ház előtt várt.
Kérdésem: Magára engedi -e a kan kutyákat amíg tüzel?
Lehet -e vemhes?
Baj lehet -e ilyen korban a vemhesség? Ha igen,mik a veszélyei?
Sajnos nincs pénzünk az ivartalanításra. 20 ezer nagyon sok. Most vettünk házat és 8 milliót kell fizetnünk+ új kerítés (a mostani lyukas..)
Az orvos ingyen megnézi,hogy van e baja,lehet e terhes?
21 nap múlva kiderül (ekkortól látszanak a kölykök az ultrahangon)... az, hogy vérzik e vagy sem az nem jelent semmit, olyan kutyám is volt már aki 21 napig végig vérzett és simán vemhesült.
Ha vemhes akkor ivartalanítani kell, még túl fiatal ehhez és súlyos következményei lehetnek... (császármetszés, de akár el is pusztulhat) egy alom felnevelés pedig jóval drágább mint 20 ezer forint, ami még lehetőség az Alizin injekció de azt is 2x kell adni és alkalmanként több mint 10 ezer szóval rosszabbul járnátok vele.
Szó sem lehet róla. Nem viszem se menhelyre se sehová.
1.: A tesóm kapta karácsonyra.
2.:Most kapott oltásokat,chippet, több 10 ezerbe került. Ingyen senkinek soha.
3.:Családtag. Olyan,mintha a testvéremet odaadnám vkinek.
Szóval NEM!
szerintem nem lesz vemhes,mert ahogy irtam,nem engedte a kanokat a közelébe,sirt,hogy vegyük fel,mert nem akarta,hogy OTT megszimatolják.
Nem tudjuk ivartalanítani. Másra kell a pénz. Jelenleg nem vagyunk olyan anyagi helyzetben.
Köszi a válaszokat!!
Olyan mintha családtag lenne? Akkor gondolkozz el egy kicsit. Ha a tízéves húgodat felcsinálná valaki, meg kéne szülni a babát, mert nincs pénzetek az abortuszra? (azért írom az abortuszt, mert szerintem senki nem kényszerítene egy 10 éves gyereket a szülésre)
Ha olyan nagyon szereted azt a kutyát, akkor kiköhögöd azt a 20 ezret, vagy elajándékozod olyannak, aki nem sajnálja rá a pénzt, és mindent meg tud adni neki. Ha nem ivartalanítjátok, nagy valószínűséggel nem éli túl az ellést. Gondolj bele, hogy meghal a kutya (akit állítólag családtagként szeretsz), vagy fizetsz 20ezret, és soha többé nem lesz ilyen problémátok.
Istenem, ilyen embereknek minek kutya?
Nem értem, tényleg nem. Inkább a kiskutyád életét kockáztatod meg ( akit állítólag családtagként szerettek ), minthogy 15 ezer ft-ot kifizetnétek a dokinak. Ha az én kutyámmal ilyen lenne, akkor a föld alól is elő szedném azt a pénzt, inkább nem ennék, vagy máson spórolnék. Szegény kutyát sajnálom, hogy ilyen gazdák jutottak neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!