A csípőizületi diszplázia tüneteit hogyan lehetne enyhíteni?
A műtétre még egyelőre nincs pénze a kutya tulajdonosának, viszont a kutya sántít(ha egyáltalán rábír állni), fájdalmai vannak.
Egyébként egy 7 éves Westie-ről van szó.
Igen, volt állatorvosnál, ő mondta. A diszpláziban nem vagyok biztos, de a csípőjével van a gond. 30ezer Ft a műtét.
Csak sajnos én 3 nap múlva vizsgázok ezen a kutyán(kutyakozmetika) és már nem tudok másik kutyát keresni helyette és nem akarom, hogy végigszenvedje az egész vizsgát a kutya, vagy hogy nagyon féltse a lábát. :(
:(
A kutya az egyik hátsó lábát fájlalja, nem nagyon tudja mozgatni, ritkán áll rá és nagyon félti.
Nem akarlak elkeseríteni, de te ezen a kutyán nem fogsz vizsgázni.
Géppel le kell nyírni a hátsó lábat belül, nem fogod tudni megemelni, sőt, valszeg a kutya állni se lesz hajlandó. Ahogy a mancsából se fogod tudni kinyírn ia szőrt...
Hát.. Nem tudom.. Patella ficam kizárt? Ez ugyan térd, de azért bemásolom.
"A középkorú kutyákról el lehet mondani, hogy életük során a hátulsó lábak sántasága megszakításokkal jelentkezhet. Egy ficamos kutya általában szaladáskor megáll és hirtelen elkezd sírni a fájdalomtól. Az érintett végtagokat hátrafelé kinyújtja, és egy ideig képtelen lesz visszahajlítani őket eredeti állapotukba. Ha ezt a gondot nem kezelik, a térdkalácsporcok elkopnak, az árok sekélyebb lesz és a kutya egyre jobban fog sántítani. A gyulladás idő előtt kihat majd az ízületekre, megdagad a térd és rosszabbodik az állat mozgékonysága. Ezért szüksége lehet állatorvosának véleményére, hogy időben kezelhessék kutyáját és így megakadályozzák a kutya hosszú távú ízületi gyulladás okozta megnyomorodását."
Ha jelentéktelen problémáról lenne szó, azon segítene egy szuri is akár, de egy elváltozáson nem segít sajnos :/
Nézz másik kutyus után szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!