Mik a csípőizületi diszplázia tűnetei?
Mivel a kutya jól viseli a fájdalmat, azt nem nagyon lehet meglátni rajta. De mozgása megváltozik, próbálja mentesíteni a lábát, sántít, riszálja a csípőjét, nyaklik a lába.
A kutyát altatják/bódítják ennek csak idős ill. súlyos szívbeteg kutyáknál lehet veszélye. A röngenképeket egységesen készítik (általában 3 kép, 3 különböző szögből) ez alapján más orvosok is tudnak véleményt mondani. Az utazáshoz szerintem nem kell semmi különleges, ugyanolyan autózás mint egy kirándulás. Az altatás miatt megmondja majd az orvos, hogy mikor ehet utoljára.
Értem. 13 hónapos golden retrieverről van szó. Látszólag minden rendben van, ám intenzív ugrálás után (pl. más kutyákkal) furcsán lépik a hátsó lábaira, egyformán mindkettőre. Tegnapelőtt már enni sem akart egy ilyen ugrálás után. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy nincs jól a kutya, nem szokásos pozícióiban feküdt, és fekvés közben a helyezkedés is nehezére esett. Ilyen esetek után mintha be is lázasodna kissé. A dokink éppen szabadságon van, de mostmár bármit is mond, ragaszkodni fogok a röntgenes vizsgálathoz.
Akik túl estek már ilyen procedúrán, hogyan zajlott le?
Először is a legjobb eredményt kívánom Nektek!:)
Ezt fogom mondani a dokinak, bár a szűrést mindenképpen meg szerettem volna csináltatni neki. Nem, nem tenyésztési célból, hanem a saját megnyugtatásom végett. Pár hónappal későbbre terveztem a vizsgálatot, de most nagyon kezdett zavarni ez a dolog.
Köszönöm a válaszod!
Az is lehet, hogy kissé túlparázom a dolgot. Adná az Isten, hogy így legyen. Az előző kutyám 13 évesen súlyos izületi problémák miatt hunyt el, neki a gerincét érintette a betegség, és amire észrevettük az első tüneteket, már nem lehetett segíteni rajta. Ezek tükrében sokkolt kissé a jelenlegi helyzet.
A dokink megvizsgálta, és azt mondta, hogy neki sem fog semmilyen kezelésnek, előbb mindenképpen röntgent akar látni. Azóta, hogy kiemelten figyelek a lépéseire, mintha az első lábait is kímélné. Fene tudja.. Tény, hogy nincs tapasztalatom, ami alapján következtetéseket vonhatnék le. Holnap megyünk röntgenre, ahol képeket készíttetek a csípőjéről és mindkét könyökéről is. Csak már lennénk túl rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!