Mit gondoltok erről? Szerintetek időben feltudnak fedezni valami oltás szerűséget ellene? Valami vélemény?
Könnyen ráparázok az ilyenekre és egyszerűen a cseppben nem hiszek,könnyen hozzászoknak a szúnyogok.
A Milbemax -ot megéri a nyári időszakban (inkább tavasztól őszig) havonta adni télen 2 havonta. Megelőző hatása is van és egy hónapig megöli a bekerülő lárvákat (kifejlett egyedek ellen nem használható!)
E mellé lehet adni valami spot-on-t vagy nyakörvet ami távol tartja a szúnyogokat de otthon is lehet keverni ilyesmit (citromfű levendula és hasonló illóolajok keverékét) lényeg, hogy a szúnyogok ne menjenek a kutyára...
Másik gond a lepkeszúnyog ami egy szintén egy elég veszélyes betegséget terjeszt ami szintén okozott már gondot kicsi országunkban, nem tudom, hogy a hagyományos szúnyogriasztó hat e ellene
Uhh hát köszönöm szépen mindenkinek!
Alexandra,leírnád a receptet?
Persze :)
1 dl vízhez:
5 csepp citromfű-illóolaj
10 csepp levendula-illóolaj
2 csepp eukaliptusz-illóolaj
Ezzel be tudod permetezni a bundáját. Kinti kutyusoknál szerintem annyira nem nyerő, igazából nem tudom, hogy mennyi ideig hat, de valszeg elég sűrűn kéne fújkodni a bundáját, de nálunk a panelban teljesen jó, h a séták előtt befújom.
Egyébként még a scalibor nyakörv jó megelőzésre!
Köszönöm szépen!
Enyém is panel eb :)
Oks :)
Illatra sincs vele különösebb gond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!