Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet a kutyám baja?...

Mi lehet a kutyám baja? Tapasztalt már valaki ilyet?

Figyelt kérdés

3 hónapja volt a kutyámnak egy nagyon súlyos rohama (rángatózott folyamatosan a fejét próbálta maga alá húzni, a lábai kicsavarodtak és vér jött a szájából mindez kb 20 percig tartott) rohantam vele az orvoshoz ott kapott kalcium tablettát meg egy szteroidos injekciót és azt mondták, hogy ez egy kezdődő epilepsziás tünet volt. Már akkor elmentem vele még 2 másik dokihoz is de ott is csak ezeket tudták mondani. Azóta már többször is volt neki ilyen roham, szerencsére azok már csak 2-3 percig tartottak. Az első roham után viszont egyre furcsább tüneteket produkál. Először váladékozni kezdett a nemi szerve (egyébként ivartalanított szuka) erre az egyik orvos azt mondta, hogy ez minden kétséget kizáróan egy méhgyulladás szövődménye, nem is igazán érdekelte, hogy nem volt méhgyulladása... Másik doki szerint valami fertőzést kapott el, vagy "csak" vizelettartási problémái vannak amit fajtára jellemző betegségnek mondott.

Ezek után következett egy szörnyű éjszaka amikor folyamatosan dobálta magát a földre, bevittem az ügyeletre ott azt mondták, hogy egy egyszerű hasfájás és csak hisztis a kutya, de azért bent tartják megfigyelésre. Végig vele voltam, és senki rá sem nézett csak akkor amikor már az egész kennel úszott a vérben mert a hüvelyéből és a szájából is szivárgott. Akkor felnyitották őt, de semmit nem találtak, sőt még a vérzés okát sem tudták megállapítani. Miután haza hozhattam csak antibiotikumot kellet szednie 2 hétig. Mostanra ez a hasfájás már annyira el van fajulva, hogy amikor a hátára vagy az oldalára fektetem alig lehet hozzányúlni a hasához és az oldalához mert egyből nyüszít és húzza össze magát, vagy ismét elkezdi a földhöz csapni a hasát. Ezekre az alkalmakra 2 doki is csak egy gyulladáscsökkentőt javasolt, azt kell neki adnom ilyenkor. Ha ez még nem lenne elég, a két hátsó lábára is érzékeny lett az első roham óta és már azokat is csak bizonyos testhelyzetből tudja kinyújtani ahhoz, hogy járni tudjon. A combjai úgy néznek már ki mintha izomsorvadása lenne. Erre Loxicomot kell adnom neki, de szerintem nem használ... Voltam már vele teljes vérkép vizsgálaton, dp szűrésen is, de minden jó volt. Az epilepsziát is kizárták már és az orvosok is csak szét tett karokkal állnak, mert nem tudják, hogy mi a baja. Folyamatosan kell adnom ezeken felül még neki fájdalomcsillapítót, nyugtatót és hetente 3x járok vele az egyik dokihoz ahol intravénásan adnak neki vitaminokat, és heti 1x szteroidos injekciót is kap.

Az egyik doki azt mondta, hogy készüljek a legrosszabbra, mert így, hogy nem tudja mi okozza nála ezeket azt sem tudja megmondani, hogy mi lesz a következő dolog ami történni fog vele.

Mit csinálhatnék még vele? Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a baja? Ti mit tennétek a helyemben?

2013. máj. 5. 13:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Voltunk ultrahangon is, de minden rendben volt. Neurológiai vizsgálat is volt, valamint egy ép bélszövetből vett mintával szövettant is csináltak, de minden negatív lett.
2013. máj. 5. 17:24
 12/17 anonim ***** válasza:

Gödöllőn a mi dokink is nagyon jó!

Kovács Ilona vagy Varga Ferenc(kovavet néven keress rá a honlapukra)

1 hete,hogy megmentették a kutyámat,mert még 1-2 nap és elpusztult volna :(

de azóta teljesen meggyógyult és ami nagyon jó volt,hogy mondta bármi gond van akár este,hétvégén is hívhatjuk! :)

2013. máj. 5. 18:11
 13/17 anonim ***** válasza:
A neurológiai vizsgálat miből állt? Az epilepsziát nagyon nehéz megállapítani. Az én kutyusomnak sem voltak azok a tipikus rohamai. Minden mást kizártak, így jutottunk az epilepsziához, úgy nézett ki, mintha a hasa görcsölne. A szájából a vér jöhetett abból is, hogy megharapta a nyelvét. A hüvelye, és a szája közt nincs közös pont, így ha mindkettő vérzik csak a méreg jöhet szóba. Viszont azt kizárták. A hüvely vérzés lehet méhgyulladás is, ha csak a petefészket távolították el, illetve hüvely gyulladás. Látom, nagyon kitartó vagy, és nem adod fel, így én a helyedben abbahagynám az összes gyógyszert (mivel nem hatnak), és elvinném a fővárosba egy olyan kórházba, ahol mindent ki tudnak rajta vizsgálni. Már ezt is olyan furcsának tartom, hogy nem tudják mi a baja, de mindenféle gyógyszerekkel kísérleteznek rajta. Már lehet, hogy ők maguk mérgezik ezzel a kutyust.
2013. máj. 5. 18:17
 14/17 A kérdező kommentje:

Elvittem őt az egyik válaszoló által javasolt Dabasi orvoshoz is, ő is sajnos csak azt tudta mondani, hogy folytassuk vele a szteroidos kezelést, de most kúra szerűen 2 hétig minden nap. Eddig semmi javulás, csak rosszabbodik az állapota.

Valakinek van még bármi ötlete, hogy mi lehet ez?

2013. máj. 9. 12:54
 15/17 anonim ***** válasza:
Gerinc röntgen?
2013. máj. 9. 13:53
 16/17 anonim ***** válasza:

Milyen fajtájú? Van olyan, hogy csak egy-két adott fajtára jellemzőek a betegségek, vagy azok is csak ritkán. Tudom, hogy az állatorvos tudna róla, de azért...

Jobbulást!

2013. máj. 10. 18:52
 17/17 A kérdező kommentje:

Kínai kopaszkutya.

Köszönöm mindenkinek, hogy értelmes és segítőkész választ adott!

2013. máj. 11. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!