Melyik a legjobb tap a 3 honapos kutyamnak?
A 3 honapos goldimnak ugy latom nem igazan jon be a Bosch, amit most vettem neki, szval at szeretnek allni vmi masra.
Nem M.o.-n elek, de nalunk is van Zoofast, szetneztem es a kovetkezoket talaltam. A kerdes az, h melyik a legjobb ar/minosegben a kutyamnak? Amivel meg nem vagyok tisztaban, az lenne, h a goldiknak mar large breed(maxi) tap kell? Mert azt olvastam, h large breed atlalaban 25-30kg felett kezdodik, a goldik atlag sulya meg 25-30kg kozott szokott lenni.
Belcando Junior Maxi kb 12k ft/15kg
Best Choice Junior Large 10k ft/ 12,5kg
Bewi Dog Junior 11k ft/ 15kg
Brit Care Junior 10k ft/ 12kg
Fitmin Maxi Puppy 11k ft/ 15kg
Josera Kids 11k ft/ 15kg
Mera Dog High Premium Junior 17k ft/25kg
Nutra Nuggets Large Breed Puppy 10k ft/ 15kg
Purina Dog Chow Puppy Large Breed 11k ft/ 15kg
Purina Pro Plan Puppy 13k ft/18kg
Royal Canin Golden Retriever Junior 13k ft/ 12 kg
Taste Of The Wild 13k ft/ 13,5kg
Kutyaoktatással és mentéssel foglakozunk, emiatt sok kutyával volt dolgunk.
Ne dőlj be mindennek. Ez a fajta szerinti táp szelektálás nem több mint 5 éves, és semmi másról nem szól, csak hogy a zsebedből kihúzzák a pénzt.
Tapasztalatunk a prémium tápok tekintetében sajnos lehangoló.
Nagyon sok táp (pl Hills) tartósan hasmenést okozott.
Tudom, hogy kényelmes dolog a száraz táp, de ha a kutyádnak egész életében azt adsz, az olyan mintha egész életeben pörköltet kellene enned.
Nem hiszem, hogy te is tolerálnád.
Mi a vegyes étrendet javasoljuk, és nem a tápot. Nagyon sok kutyánknál már bevált, és egészségesebb is mint az ellenőrizhetetlen összetételű táp. Még a prémium tápok összetétele is változó, ezt már a szagukról is észre fogod venni.
Ráadásképp nagyon sok táp hosszútávon vesekárosító hatású. Sajna ez saját tapasztalatunk, és emiatt rengeteg pénzt hagytunk állatorvosoknál.
Egyébként ez a táp dolog kb. 20 éve nem igazán volt elterjedve.
Régen főztek a kutyának, és egészségesebbek is voltak.
Sokan egyszerűen nem adnak a kutyáknak csontot, pedíg az egészséges kemény széklethez kell. A bűzmirigy sem ürül, ha a széklet lágy. Gondold végig, hogy a kutya vadon mit eszik ? Próbáld inkább azt reprodukálni, mint a tápot nyomod bele.
Persze ez a mi véleményünk, amiben a saját tapasztalataink is megerősítenek.
Természetesen, ha ragaszkodsz a táphoz szíved joga, de azért fontold meg a fenn leírtakat.
Ha mindenképpen száraz tápot akarsz a kutyusnak, akkor a felsoroltak közül talán a Purina Dog Chow Puppy-t javasoljuk. Ez korábban nekünk egész jól bejött, de azért egyede válogatja. Ettől nem tapasztaltunk sohasem hasmenést sem rövid sem hosszútávon
Remélem tudtam segíteni...és sok örömet és hosszú együtt eltöltött éveket kívánunk...
5, 7 válaszokat adatam. Nekem a Brit Care vált be, de azt ne várd hogy mindenkinek ugyanaz lesz a véleménye. Én azért választorram ezt mert nagytermetű kutyát boxert etettem vele, ez pedig tartalmat izűletvédőt. Azonkívűl ne, alelgizál. Nagyszemű táp, a tapintásán is érezni lehet hogy nem gagyi. Szerencsére imádta is. Ide linkelem amit én adtam nézd meg az összetételét. Ráadásúl ár érték arányban is nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!