Ez így jó lenne egy kutyának? CSAK ÁTMENETILG!
Nemsokára kapok egy kutyát (yorkie) és panel lakásban lakunk. Ezzel nem lenne különösebben baj, csak most kezdődnek a félévik meg a sok felmérő és nem nagyon lenne időm a kutyára. (jó perssze szőrét fésülni meg ilyen kis apróságokra lenne időm ,mert ez csak 5 perc) de sétáltatni nem nagyon tudnám... Max egy órára, félórára tudnám levinni..
hogy lehetne megoldani?
Jót fog tenni, ha reggel fél órával korábban kelsz, és sétával kezded a napot;)
Megértem, hogy a vizsgák fontosak, de azon a napi 1-2 órán nem múlik semmi. Vagy vidd magaddal a tételeket, és közben olvasgasd. Én kifejezetten örülök a vizsgaidőszakban, hogy a kutyám miatt (szintén yorkshire) "kényszerítve" vagyok, hogy napi 4 alkalommal fél órás szüneteket tartsak. Kitisztul az ember feje, és úgy könnyebb folytatni a tanulást.
Csak gyorsan futottam át az eddigieket, csak leírnám a gondolataimat.
1. Attól, mert a tenyésztő már szobatisztaságra nevelte, a kölyök kutya még fizikailag képtelen visszatartani a pisikakit hosszú időn át. Ha nem viszed le 2-3 óránként, akkor be fog pisilni rendszeresen, akkor pedig romolhat a szobatisztasága.
2. Séta közben ne olvasgass tételeket. Sétakor a kutyádra és a környezetedre kell figyelned, hogy a séta mindkettőtök számára hasznos és jó élményekben gazdag legyen.
3. Két óránál tovább egyhuzamban az ember nemigen tud koncentráltan tanulni (nah jó, 1-2 napon át működőképes, hogy az ember csak eszik és mosdóba jár, de tovább nem), úgyhogy pont jókor kell majd levinned a kutyát. Ugye a séták zöme egyébként is max negyed órás egészségügyi lesz, az nem olyan vészes.
4. Ha mégis úgy érzed, hogy neked ez így sok lenne, akkor ne mostanra időzítsd a kiskutyát.
Ott kezdjük, hogy a kölyökkutya még nem kapott meg minden oktást, addig nem viheted utcára! Csak akkor, ha az állatorvos engedélyt ad! Ha ezt figyelmen kívül hagyod, könnyen végzetes betegséget kaphat a kiskutya.
Egy kiskutyának nem annyi törődésre van szüksége, hogy 5 percig fésülöd, leviszed 3 x és kész! Egy pici kutya - főleg az első egy-két hétben - teljes embert igényel!
A másik, hogy én ekkora kutyát biztos, hogy nem vinnék nyaralni.
Szerintem nagyon gondolkozz el ezen a kutyán, mert nem játék, nem akkor kell vele foglalkozni, mikor neked éppen kedved tartja! Élőlény, érez, lelke van! A tanulás, suli utáni időszakot én a helyedben azzal tölteném, hogy könyveket olvasnék a kutyatartásról. Aztán a nyaralás után jöhet a kutya, mikor lesz rá időd, és már tájékozottabb is vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!