Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez így jó lenne egy kutyának?...

Ez így jó lenne egy kutyának? CSAK ÁTMENETILG!

Figyelt kérdés

Nemsokára kapok egy kutyát (yorkie) és panel lakásban lakunk. Ezzel nem lenne különösebben baj, csak most kezdődnek a félévik meg a sok felmérő és nem nagyon lenne időm a kutyára. (jó perssze szőrét fésülni meg ilyen kis apróságokra lenne időm ,mert ez csak 5 perc) de sétáltatni nem nagyon tudnám... Max egy órára, félórára tudnám levinni..

hogy lehetne megoldani?

2013. máj. 4. 18:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Jót fog tenni, ha reggel fél órával korábban kelsz, és sétával kezded a napot;)

Megértem, hogy a vizsgák fontosak, de azon a napi 1-2 órán nem múlik semmi. Vagy vidd magaddal a tételeket, és közben olvasgasd. Én kifejezetten örülök a vizsgaidőszakban, hogy a kutyám miatt (szintén yorkshire) "kényszerítve" vagyok, hogy napi 4 alkalommal fél órás szüneteket tartsak. Kitisztul az ember feje, és úgy könnyebb folytatni a tanulást.

2013. máj. 4. 22:23
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak gyorsan futottam át az eddigieket, csak leírnám a gondolataimat.

1. Attól, mert a tenyésztő már szobatisztaságra nevelte, a kölyök kutya még fizikailag képtelen visszatartani a pisikakit hosszú időn át. Ha nem viszed le 2-3 óránként, akkor be fog pisilni rendszeresen, akkor pedig romolhat a szobatisztasága.

2. Séta közben ne olvasgass tételeket. Sétakor a kutyádra és a környezetedre kell figyelned, hogy a séta mindkettőtök számára hasznos és jó élményekben gazdag legyen.

3. Két óránál tovább egyhuzamban az ember nemigen tud koncentráltan tanulni (nah jó, 1-2 napon át működőképes, hogy az ember csak eszik és mosdóba jár, de tovább nem), úgyhogy pont jókor kell majd levinned a kutyát. Ugye a séták zöme egyébként is max negyed órás egészségügyi lesz, az nem olyan vészes.

4. Ha mégis úgy érzed, hogy neked ez így sok lenne, akkor ne mostanra időzítsd a kiskutyát.

2013. máj. 4. 22:47
 13/13 anonim ***** válasza:

Ott kezdjük, hogy a kölyökkutya még nem kapott meg minden oktást, addig nem viheted utcára! Csak akkor, ha az állatorvos engedélyt ad! Ha ezt figyelmen kívül hagyod, könnyen végzetes betegséget kaphat a kiskutya.

Egy kiskutyának nem annyi törődésre van szüksége, hogy 5 percig fésülöd, leviszed 3 x és kész! Egy pici kutya - főleg az első egy-két hétben - teljes embert igényel!

A másik, hogy én ekkora kutyát biztos, hogy nem vinnék nyaralni.

Szerintem nagyon gondolkozz el ezen a kutyán, mert nem játék, nem akkor kell vele foglalkozni, mikor neked éppen kedved tartja! Élőlény, érez, lelke van! A tanulás, suli utáni időszakot én a helyedben azzal tölteném, hogy könyveket olvasnék a kutyatartásról. Aztán a nyaralás után jöhet a kutya, mikor lesz rá időd, és már tájékozottabb is vagy!

2013. máj. 16. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!