Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A bullterrier mennyire jó...

A bullterrier mennyire jó házőrzőnek?

Figyelt kérdés

mennyire jó házőrzőnek/ SZEMÉLYVÉDELEMRE?

Például: Ha alszom a kutyámmal a szobába, és kintről(előszoba) zaj hallatszik, ekkor ugat? Esetleg ha valaki benyitna a szobába, nem ismerné az illetőt, neki menni?

Adott esetben ha valakit este észrevesz, hogy bemászott a kerítésen, annak nekiront?

Köszönöm a válaszokat! :-)

2013. máj. 4. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem negatív..:D
2013. máj. 4. 09:25
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
Semennyire. A bullterrier egy bohókás, emberrel szemben barátságos fajta.
2013. máj. 4. 10:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Kemény kutyák voltak valamikor... ma már inkább elmennek a házi kedvenc vonal felé. Szóval szerintem nem a legjobb választás, személyőrzésre. Házőrzésre meg semmiképp, arra a kaukázusi, közép-ázsiai, kuvasz, komondor és talán nincs is több. Személyőrzésre a mali, német j., rotti, OFT...
2013. máj. 4. 10:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Házőrzésre inkább a pásztorkutyák, személyvédelemre meg amiket az előző válaszoló írt fajták felelnek meg. Ha ragaszkodsz a bullterrierhez, akkor kutyaiskola vagy ilyen ÖV kiképző iskolában lehet ezeket megtanítani neki úgy tudom.
2013. máj. 4. 10:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért megnézném,hogy a 2 bullterrierünktől ki jön be ide :)

Bent vannak a szobában,de a legkisebb zajra rámozdulnak.Ha kint vannak a kertben,még rosszabb.

2013. máj. 4. 13:11
 6/7 anonim ***** válasza:

ha hall vmi zajt nyilván jelezni fog minden más kutya!

de,hogy meg is véd az nem biztos..

ha járatod őrző-védőzni akkor elképzelhető hogy neki megy a betörőnek..

de alapjáraton egyik kutya sem támad emberre..

ismerősömék német juhásza is mindent jelzett viszont egyszer betörtek és a kutya nem támadott csak ugatott és rohangált le-fel aztán ismerősömék látták ezt az udvaron kimentek ahogy feloltották a lámpát a suhanc elmenekült,de a kutya az ugatáson kivül nem csinált semmit,pedig szép nagy német juhász de kb 3 méternél közelebb nem ment az idegenhez akinél mellesleg bot volt..

ezt ismim mesélte

aztán elvitték őrző-védőzni a kutyát, mert ők szerették volna,ha támad is és már jó egy éve jártak amikor újra betörtek és a kutya leszerelte az illetőt :D

azóta nem törtek be hozzájuk :D

ők azt gyanítják hogy akkor 1 éve is ez a srác lehetett a betörő de nem tudtak rábizonyítani semmit, azt hitte a kutya megint nem harap de ez úttal másképp volt :)

2013. máj. 4. 13:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

3as vagyok!

Pont azért nem jó házőrzésre, mivel ezeknek a kutyáknak, amiket felsoroltam, rotti, stb. pont hogy kell a kiképzés ahhoz, hogy testőrök legyenek...

Viszont házőrzésre nem igazán szoktak képezni kutyákat (esetleg objektum őrzésre igen, de sztem akkor se jók ők ahhoz), szóval ezért jobban a komondorok, kauk, stb., mert a vérükben van a dolog... a porta őrzése.

Csak sajnos elterjedt sok helyen, hogy német juhászt, rottit tartanak ilyen feladatokra, mert fingjuk nincs ezekről a fajtákról...

2013. máj. 4. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!