Kapni fogok egy kolyok border colliet. Honnan tudom megallapitani hogy fajtatiszta e?
Azért mert a kutya úgy néz ki mint a minta standard, attól még nem lesz fajtatiszta.
Ha meg van tk akkor, akkor is fajtatiszta ha nem olyan mint a standard. Ez tök egyszerű.
Amúgy biztos fel vagy te készülve egy border collira? Honnan akartok kutyát? Mit szeretnél vele csinálni? Mit akarsz vele sportolni?
Ezeknek a kutyáknak napi 4-5 ÓRA munkára van szükségük.. nem ennyi labdázásra vagy futásra, hanem komoly szellemi ÉS fizikai fárasztásra.
nincs ismertető.... a border elég dominánsan örökíti a külső jegyeit főleg a színét így a legtöbb border keverék nagyon borderesen néz ki. Plusz a fajtában az összes ismert színváltozat engedélyezett és fehérben is csak annyi a kikötés, hogy nem lehet uralkodó szín, szóval szín alapján se megkülönböztethető.
Csak a törzskönyv az ami biztosíthat a fajtatisztaságról.
De gondold meg a bordert, nem véletlen van belőle olyan sok a menhelyeken és a fajtamentésnél, nagyon nemvaló mindenkinek
A törzskönyv igazolja az adott kutya fajtatisztaságát.
Azért van hamis törzskönyvezés is. Csak sokan nem tudnak róla, de én igen.
Mi az hogy minek nekem fajtatiszta? talan mert szeretnek egyet, azert...
hihetetlen milyen fura gondolkodasu emberek vannak itt....a border meg a szurt betegsege es a menhelyi kutyak....akik ezt ajanlgatjak mibol gondoljak hogy a menhelyire van garancia stb?
Ha fajtatisztát szeretnél, akkor vegyél/vetess egyet törzskönyvvel.
De a keverék border is tud ám jó kutya lenni, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!