Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor szabad felemelni a...

Mikor szabad felemelni a kutyát bizonyos szituációkban? ( A többi lent)

Figyelt kérdés

Szóval nem arra gondolok, mikor a nagymamák felemelik a pici kutyájukat, nehogy a többi kutya "megegye" azt, hanem valaki azt mondta, hogy ha felemeled a kutyát, és magadhoz szorítod azzal azt fejezed ki h te vagy a falkavezér és nem mehet el addig amíg el nem engeded. Vagy valami ilyesmit. Nem mertem kipróbálni, neh aztán a fordítottja történjen.

Olyanra lennék kíváncsi, hogy pl az én kutyám sír, de úgy mint egy gyerek és nagyon idegesít. Pl meglát egy macskát az utcán rohanna oda, de nem engedem, leül és a torka szakadtából sír, hisztizik mint egy gyerek. Már próbáltam hogy befogom a száját, elé álljak h ne lássa a macskát, kapott már a fenekére is párszor, volt h a nyakát bögdöstük, de nem hagyja abba. Csak h ha a másik irányba fordulok és gyorsan elkezdek menni, vagy éppen kocogni. Akkor tudom csak kizökkenteni az állapotból. Viszont ha ilyenkor felemelném, akkor nem hagyná abba? És lefognám a karomba. 14kilos, úgyh olyan sokáig nem bírom azért tartani. Szerintem parázik hogy ha felemeljük :)

2013. máj. 2. 15:55
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem az csak rosszabb ha felveszed, mivel azt fogja hinni hogy jól csinálja, és nem is fog leszokni a sírásról. inkább egy határozott mozdulattal kicsit belerántani a nyakörvbe, vagy határozottan elindulni a másik irányba, és amíg nem hagyja abba nem mehet oda ahova akar.
2013. máj. 2. 16:04
 2/6 A kérdező kommentje:
igen ,, ezt szoktam mostanában csinálni, h irányt változtatok, aztán vissza fordulunk megint a macska irányába (ha pl pont abba az irányba kell mennünk). Ez hatásos, általában ha 2szer már megfordultam akkor abba hagyja a hisztit. De tegnap beültünk egy étterembe egy másik kutyával. Szépen nyugiba feküdtek mindketten az asztal alatt, amíg be nem jött egy harmadik kutya. Akkor az a kutya aki velünk volt elkezdett ugatni, a miénk meg vonyítani, hisztizni. Tök ciki volt. A barátom jól megcsavarta a nyakát, meg megbögdöste h hagyja már abba, de kellett 1-2 perc amíg lenyugodott. Ilyen esetben kikellene vonszolnom a kutyát az étterem elé? Vagy pl az erkélyen is ezt csinálja esténként ha meglát lent egy macskát. És már nagyon idegesít. Rászólunk de nem egyből hagyja abba, kell neki szintén pár perc. Egyszerűen már megörülök ettől a hangtól. Ráadásul az utcán ha este van hihetik azt is h verem a kutyát, vagy bármi ilyesmit.... :/
2013. máj. 2. 16:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha vész esetén állandóan felkapjuk a kutyánkat az ölünkbe azzal azt tudatosítjuk a kutyában, hogy mi minden létező rossztól megvédjük ő meg nyugodtan provokálhatja majd a másik kutyát. Van egy "betegség" a kennel betegség aminek az a lényege, hogy a kennelben tartott kutya ha bármit meglát ugat, agresszív mert tudja, hogy megteheti mivel a helye zárt és oda nem megy be senki. De ha a gazdája kirakja a kennelből akkor megszűnik a képzeletbeli védőburka és fülét farkát behúzva maga alá vizel nem lesz nagy szája. Erre a tartásnál oda kell figyelni, hogy eleget legyen kint és bent is.

Ne vedd fel semmi kép az öledbe ha hisztizik, mert azzal csak vissza fog élni nagy korában. Viselkedj úgy, mintha semmi nem történne és rántsd meg a pórázát vagy a mutató ujjaddal bökd meg a kutya oldalát, ezzel kizökkentve. Ha folyamatosan ezt csinálja, akkor el kéne vele hitetni egy rossz beidegződést rákoppintasz az orrára és párosítja a sírásával, így lehet abba fogja hagyni.

2013. máj. 2. 16:34
 4/6 anonim ***** válasza:

egyszer vettem fel a bichon kutyámat,amikor tüzelt és 3 nagytestű kóbor kutya jött felénk,a kutyám nem is látta a kutyákat és azok sem őt, elmentem a másik írányba..

csak tüzélésnél veszem fel és csak akkor,ha kóbor kutyák jönnek,de erre egyszer volt szükség a 10 év során..

2013. máj. 2. 18:03
 5/6 sippara ***** válasza:
Egyszerű tiltással megoldható az egész - amennyiben ez nem megy, érdemes sulit felkeresni (nem miatta, hanem miattatok).
2013. máj. 2. 20:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, suliba már járunk, szombaton kezdjük a népszigetit. Vannak problémák, nem csak ez, de ez már nagyon idegesít. Eddig szociális foglalkozásra jártunk, 3 alkalommal voltunk, már az nagyon sokat segített, vagyis látom a változást, igaz lassan :)

akkor nem emelem fel, amúgy nem szoktam emelgetni, kicsit nehéz nekem :) csak kíváncsi voltam h igaza van e ennek a személynek aki ezt javasolta nekem. De majd a suliba is rákérdezek h erről hogyan tudnám leszoktatni. köszönöm a válaszokat mégegyszer

2013. máj. 3. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!