Ha a kiskutyát 3-4 hónaposan hozom el, az túl késő bizonyos dolgokhoz?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy már kialakulhattak bizonyos tulajdonságai, félelmei, lehet nem tanulta még a szobatisztaságot, mennyire alakulhatott ki már személyisége? Még átformálható? Fogékony még ilyenkor is annyira mint 2 hónaposan? Vagy milyen hátrányom lehet?2013. márc. 23. 07:08
1/12 anonim válasza:
Ismerek olyan tenyésztőt, aki nem is ad oda 3 hónaposnál fiatalabb kutyát!
2/12 anonim válasza:
attol fugg, honnan veszed. egy jo tenyeszto a nala maradt kolyokkel ugyan ugy banik, mint a sajatjaval, neveli, szocializalja, tanitgatja.
3/12 anonim válasza:
attol fugg, honnan veszed. egy jo tenyeszto a nala maradt kolyokkel ugyan ugy banik, mint a sajatjaval, neveli, szocializalja, tanitgatja. egy ilyen kolyokkel bizonyos szempontbol jobban is jarsz, mivel mar ismeri az alapveto egyuttelesi szabalyokat, szobatiszta, megkezdtek a szocializaciojat, es ha a tenyesztovel egyeznek a celjaitok (pl. ugyanolyan jellegu sportra szanjatok a kolykot) akkor a kepzeshez szukseges alapokat is elkezdtek belerakni.
ha rossz helyrol hozod, akkor pont ellenkezoleg, nehezebb dolgot lesz, hisz 3-4 honaposan mar kell, hogy legyenek alapjai a kutyanak, ilyenkor mar rogzulhetnek felelmek, rossz szokasok, amiket nehezebb kijavitani, mint megelozni.
4/12 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy nem tenyésztőtől hozom, hanem valakitől át veszem, mert sokat dolgozik. Azt mondta, hogy nincs ideje vele foglalkozni. Nekem viszont lenne, de nem tudom mire számíthatok.
2013. márc. 23. 09:37
5/12 anonim válasza:
Szerintem értelmetlen ezen gondolkoznod. A kutya akár öreg korában is tud új trükköket tanulni, hát még 3 hónaposan, amikor még fogékony. Lehetnek beidegzett nem előnyös tulajdonságai, de nem mindegy végül? Hiszen tiéd lesz,az összes erényével és hibájával együtt. Ez még erősen kölyökkor, szóval ne aggódj.
6/12 anonim válasza:
hat, akkor ismerd meg. de hacsak nem bant vele az elozo tulaj kegyetlenul valoszinuleg nem lesz korrigalhatatlan hibaja a kutyanak.
7/12 A kérdező kommentje:
Nem bánt kegyetlenül vele, azt mondta nagyon aranyos, játékos, csak nincs ideje rá, tanítani kell. Egyébként a testvére is ott van vele még, nem tudom milyen lesz ilyen idősen elszakítani őket?
2013. márc. 23. 09:52
8/12 anonim válasza:
ilyen idosen mar az emberhez kell kotodnie nem a testverehez. kerdezz utana miket tanult, mire nevelte ra eddig a regi tulaj. ha ott szobatiszta, nalad is az lesz, csak eloszor meg tartsd be a regi gazda altal megszokott dolgokat (pl. ugyanabban az idoben vidd setalni), es fokozatosan allj at a sajat eletritmusodra.
9/12 A kérdező kommentje:
szerintem ott az udvarra engedték ki pisilni
2013. márc. 23. 10:13
10/12 anonim válasza:
Én 4 hónaposan hoztam el tenyésztőtől a kutyám, ő kinti-benti kutya volt. Nálunk benti kb 1 hét alatt szobatiszta lett, és sok trükköt tanult. Sztem nem kellene ezen gondolkoznod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!