Valami kutya kiképző, vagy kutyához értő ember segíthetne, hogy taníthatnám ezt meg?
Uhh, a link kimaradt, bocsi :)
Köszi, hogy pótoltad!
hogy sétáltatnám póráz nélkül mikor még pórázzal sem tudom?:D fucklogic..
amúgy meg régebben lementük a tiszához és ott póráz nélkül volt csak az a baj ezzel, hogy nem jön ha hívjuk csak ha neki kedve van hozzá..
de egybként kipróbáltam ezt a megfordulós módszert és most jött szépen mellettem..de még nem örülök előre mert múltkor is ez volt mikor egyedül voltam vele sötétben..majd ha délután valakivel is beválik akkor örülni fogok :)
és köszönöm szépen még 1x. :)
Egy módszer sem hoz eredményt 2 nap alatt!!!
Sőt, tapasztalatlan gazdi kezében 2 hét is kevés lehet
de azon a videón a kutya egyből sétált :D
amúgy most nem is tudom elvinni mert lejött a bőr a kezemről annyira húzott és fáj mint az állat..:D
nem tudom hogy mondta e már vki de sztm mindenképp vigyél magaddal a sétára jutalom falatot, ha pedig elkezd húzni próbáld meg vmivel elterelni a figyelmét(egy síp, valami csipógós játék, kiabálás, akármi) ha rádnézz és visszamegy hozzád adj neki egy jutalom falatot , aztán mikor már jobban figyel akkor próbáld meg láb melett vezetni úgy hogy közbe mutatod neki a jutalom falatkát és csak rád figyel, sztm az a legfontosabb h mindig rád figyeljen ne arra ami körülöttetek van, az már félsiker ;) aztán majd egy idő után megszokja h a hangodra visszafordul és abbahagyja a húzást :) de ez se megy két nap alatt. bár már elég nagy kutya kisebb korba kellett vna elkezdeni ezt tanítani vele. nekünk most vizslák voltak és ahogy megkapták a kötelező szurit és lehetett őket kivinni egyből hozzászoktattuk a pórázhoz, és mindegyik szépen sétál :D
Még azt is kipróbálhatpod hogy először csak udvarba csinálod ezt is és a fordulósat is, aztán valami olyan helyen ahogy nagy szabad terület van( nem utca) és csak amikor ott már biztosan megy utána viszed el az utcán sétálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!