Valami kutya kiképző, vagy kutyához értő ember segíthetne, hogy taníthatnám ezt meg?
Figyelt kérdés
Van egy kb 4 éves németjuhászom..nagyon okos kutya..az összes felmenője rendőr kutya volt, de ő sajnos nincs kiképezve, de nagyon gyorsan tanul, megkeresi a labdát meg mindent amit megszagoltatok vele..de egy gondom van vele..pórázon egyszerűen nem tud rendesen sétálni..rettenetesen húz..fut..stb..és elég rossz, hogy sehova nem tudom elvinni..meg sajnos ha másik kutyát lát elkezdi ugatni meg ilyenek..az ilyen rossz szokásokról, hogy lehetne leszoktatni?2013. máj. 2. 14:30
1/21 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=s%E9t%E1ltat..
De csak akkor próbálkozz, ha előtte mentálisan és fizikailag is lefárasztottad a kutyát, mert egy minden szempontból túlfűtött kutya úgyis kifog rajtad!
2/21 anonim válasza:
Itt kicsit több pórázas kérdést (illetve választ) találsz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=p%F3r%E1z&ka..
3/21 A kérdező kommentje:
az a baj ezzel a lefárasztással nem sokra megyek..sajnos elég nehéz is kifárasztani, mert nagyon energikus kutyus..meg nincs is annyi időm, hogy minden séta előtt órákat dobáljam neki a labdát stb..meg jó lenne ha valami speciális tanácsot tudna valaki adni nem ezeket a hétköznapiakat mert ezekkel sajnos nem megyek túl sokra..le se sz*rja a fejem, ha sétálunk csak megy mint egy nemnormális és az +50kilómmal elég nehezen bírok vele..(lány vagyok.) azért kezdtem úgy hogy valami kutyakiképző..mert ők biztos többet tudnak erről a témáról és nem csak ezeket a tipikus dolgokat mondják, hogy rántsam meg a pórázt..mert igen ezt már én is hallottam de semmire nem mentem vele..
2013. máj. 2. 15:26
4/21 anonim válasza:
Szerinted, ha ez varázs szóra menne, akkor lennének az utcán rángatós, póráz húzós kutyák? Naná, hogy nem! Aki munkakutyás vérvonalból vesz kutyát, az gondolom tisztában van vele, hogy nem egy játékszert vesz és rohadt sok munkája lesz vele! Szerinted a hiper-szuperül kiképzett rendőrkutya felmenők jólnevelten születtek, vagy esetleg honapok kemény munkája (naponta sok-sok óra) van benne mire olyanok lettek? Na ugye, hogy a profi kiképzők is rengeteget dolgoztak azokkal a kutyákkal. A technikák ismertek, adottak, bárki számára hozzáférhetők a neten is, szakkönyvekből is, kutyaiskolában is. Két dolgot nem tudunk neked adni: időt és türelmet a kutyáddal való foglalkozáshoz. A testsúlyod semmit se számít, nem izomból kell megoldani a problémát mert a kutya úgyis mindig erősebb. Egy azonos súlyú emberhez képest minimum háromszoros az izomereje és ő stabilan áll 4 lábon nem kettőn egyensúlyoz, szóval a megoldást máshol kell keresni. A labda dobálással pedig se fizikailag, se szellemileg nem fogod kifárasztani. Keress egy jó kutya iskolát (inkább gazdi iskolát), ahol személyre szabottan tudnak neked segíteni és egy életmód programot ajánlani a kutyádnak!
5/21 A kérdező kommentje:
persze igazad van tudom, hogy nem varázsszóra megy..csak egyszerűen 4 éve szenvedek ezzel a problémával..ja és télen..elvittem éjszaka amikor senki nem volt az utcán és akkor rendesen sétált mellettem..szerintem azért mert tudta, hogy egyedül vagyok és nem akart elrántani..de másnap el akartam vinni délután úgy hogy anyukám is jött velünk és 2 métert nem bírtunk menni mert elkezdett húzni nagyon durván..
2013. máj. 2. 15:53
6/21 Szilvi & Argos válasza:
Ha 4 éven át nem sikerült leszoktatni a húzásról egyedül, akkor netes tanácsok alapján sem igen fog menni...a belinkelt vidi nagyon jó!
Kutyasuli a megoldás, ha nem megy egyedül :)
7/21 anonim válasza:
Próbáltad a megfordulós módszert?
8/21 A kérdező kommentje:
nem próbáltam még, pontosan hogy működik az?:D egyébként erősen gondolkodom most egy kutya sulin ahol ezeket megtanítják vele..utána pedig én fogok vele foglalkozni..mert pl ha egy tea filtert eldugok és egy másikat megszagoltatok vele és mondom neki hogy keresse akkor megkeresi..illetve még az a problémám hogy ha nincs a kezemben kaja akkor nem hajlandó pacsit adni meg leülni is csak nagyon nehezen..de ha van nálam kaja akkor akár kérés nélkül is megcsinálja..
2013. máj. 2. 16:32
9/21 anonim válasza:
Hát keress rá Korom Gábor - Egyik kutya, másik nem c. műsorára Youtube-on. Asszem pont az első részben volt egy angol véreb, aki nagyon húzott pórázon. Ott tök jól elmondják, hogy miről szól ez a módszer. Jobban, mint én tudnám leírni itt öt sorban. :)
10/21 anonim válasza:
Szilvi, milyen belinkelt vidi? Vagy csak én nem látom?
Mindenesetre itt van a megfordulós video:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!