Milyen tapasztalatod van az ultrahangos kullancs és bolhariasztóról?
Nagyon sokat számít a kutya maga, a terület .
Ahogy embereknél is van, akit megesznek a szúnyogok akárhogyan keni , fújja magát, a másikat meg elkerülik, úgy a kutyáknál is fennáll ez. A tavaszi-őszi időszakban sokszor dupla védelem kell.Sajnos, meg kell találni valahogy, a saját kutyánál melyik szer az, ami használ.
Van itt egy birkalegelő a közelben teli kullanccsal.És a juhászok kutyái sosem babesiásak.
Kérdeztem tőlük,mit használnak kullancs ellen.Neocidol-lal fürdetik a kutyáikat.Filléres holmi és jó.Az itteni állatorvos a saját kutyáira is azt használja évek óta.
Szerintunk semmit sem ér sőt...Ez sajnos saját tapasztalat.
Mi is beleugrottunk, de az eredmény siralmas volt.
Több kutyán is próbáltuk, de több kullancsot gyűjtöttünk be, mint egyébként.
A bio cuccokat sem javasolnám, mert méregdrágák, és csak szemfényvesztés az egész...
Ha megbízható cuccot akarsz vegyél FrontLine-t.
Ugyan sok ellenérv van a FrontLine-al, hogy idegméreg stb..., de még mindíg a legütősebb szer, és a méreganyag olyan kismértékű, hogy attól "kutyabaja" sem lesz a kutyának.
Ez a kis méreg még mindíg elfogadhatóbb, mint eltemetni egy kullancs miatt a kedvencünket...
Köszönöm a válaszokat, meggyőztetek, nem veszek.
A kérdést azért tettem fel, mert szerettem volna leváltani az évek óta használt cseppeket, ugyanis félek, hogy a folyamatos gyógyszer adagolás sokat árt. Az én általam használt cseppek (Prac-tic) eddig jó volt, de télen-nyáron használva nem tudom nem árt-e sokat.
Egyenlőre nincs rá semmilyen adat, hogy az ilyen szerek miatt meghalt volna kutya. pedig tuti kutatják. Már csak azért is, hogy az egyik cég bebizonyítsa a másik termékéről, az káros. Nem 80 évig élnek a kutyák. Annyi nem természetes anyag kerül beléjük, amit az ember nem is tud elképzelni.
Részemről inkább kicsi mennyiségbe a védekezésre való anyag, mint akár egy babézia, vagy Lyme.
Tavasszal-ősszel dupla cucc van a kutyáimon. Nyáron-télen csak egy féle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!