A pulimnak a szemhéján van egy kullancs. Még nincs megduzzadva. Mit kezdjek vele?
Ha elkezdi csavargatni, ugyanúgy elkezdi visszaköpködni....
Megfogod csipesszel, és egy határozott mozdulattal kihúzod. Ilyenkor csak ügyeletes állatorvos van, és egy kullancs miatt tök felesleges lenne elvinni.
Utolsó, ugye ezt viccből írtad, hogy a szájszerv része beletörik? Ha bele is szakad a feje, az semmit nem számít, nem a fejében vannak a mérgező anyagok, hanem a potrohában.
Egyébként nekem az elmúlt 10 évben kb 80 kullancsból 2nek szakadt bele a feje. És nem csavarom a kullancsot semerre, hanem ahogy előttem is írták, a nyakánál megfogom, és kihúzom.
Semmiképp na hagy benne! Minél tovább van benne, annál nagyobb az esélye, hogy megfertőzi!
Az enyémnek is volt már a szemhéjában. Reggel arra keltem, hogy csak az egyik szemét tudja kinyitni...megnéztem, és láttam, hogy kullancs van a szemhéján. És ahogy te is írtad, az egy nagyon érzékeny rész, azért is dagadt be annyira. Azonnal kivettem, ugyanúgy hagyta, mintha bárhol máshol lett volna. Nyilván tudta, hogy segíteni akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!