Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet leszoktatni a...

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy a hálószobában aludjon velünk?

Figyelt kérdés
Babát várunk, és van erre 9 hónapunk...Sajnos eléggé hullik a szőre az utóbbi időben és ez így nem lesz jó, ha bővül a család. köszönöm!
2009. szept. 28. 09:52
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

Egy kerítés félét szerezzetek be, és készüljtek fel egy pár álmatlan éjszakára (füldugót a szomszédoknak is).

A szőrhullást vedlési ídőszakban úgy hallottam melegvízes fürdő segít, illetve sűrűbben fésüld a kutyust.

2009. szept. 28. 10:06
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

Szia! Ugyan nem vagyok egy szakember, én a helyedben a következőt csinálnám. Ha van valami kedvenc takarója vagy akármije, amin szokott aludni, akkor azt rakjátok ki arra a helyre ahol szeretnétek, hogy mostantól aludjon. Aztán amikor eljön az éjszaka, szépen vezessétek oda mutassátok meg neki. Majd csukjátok be a hálótok ajtaját, és SEMMIKÉPPEN ne engedjétek be, akármit is csinál. Hadd kaparjon, nyüszítsen. Eleinte persze nehéz lesz elaludnotok nektek is, de jó kis edzés lesz ez azokra az időkre, amikor babátok lesz:D Szóval a lényeg a következetesség. Ne menjetek ki hozzá, egyáltalán ne foglalkozzatok vele, akárhogy kapar:) Meg fogja szokni, higgyétek el. Csak ne sajnáljátok meg, biztosak lehettek benne, hogy semmi baja nem lesz:)

Végül de nem utolsó sorban:a legjobbakat kívánom a születendő gyermeketekkel kapcsolatban!:)

<Marci>

2009. szept. 28. 10:08
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Szia. Az én bullterrierem is köztünk aludt. Úgy volt, hogy biztos meg fog halni, ezért beengedtük az ágyba, had legyenek az utolsó éjszakái is szépek. Szerencsére nem halt meg. Rájöttünk, hogy kegyetlen galambokat ereget és rugdos éjszaka, úgyhogy egyszerűen, csak este becsukjuk előtte az ajtót. Egyáltalán nem hisztizett, de esténként megágyazok neki a kanapén és így szépen a helyére kuporodik és szundikál. Néha reggelente reklamál, hogy be akar jönni, de ez csak hétvégén van és ilyenkor sem nyüszít, vagy ugat, hanem csak hallani, hogy morgolódik mászkál.
2009. szept. 28. 10:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Következetesen.

Sajnos én is elkövettem azt a hibát, hogy beengedtem a kutyát az ágyba. Térdműtéte volt 8 hónapos korában, én meg szingli voltam akkor még. Megszántam, magam mellé vettem az ágyba. Én barom! Aztán vért izzadtunk, mire ki tudtuk kergetni az ágyból, amikor megismertem a páromat.

A legfontosabb: utána már soha nem engedtük fel az ágyra, egy kis simi erejéig sem. Az ágy és a kanapé: tabu. Inkább mi mentünk le hozzá a padlóra simogatni. Az első pár hétben nyugtalan volt nagyon, nehezen aludt, sokáig ült az ágy mellett, várva, hogy fölengedjük. De idővel megszokta, hogy most már más rendszer van.

Mi is babát várunk, és most költöztünk garzonból háromszobás lakásba, ahol végre külön hálószobánk lesz. Jelenleg a felújítás folyik, mindannyian a nappaliban alszunk, de amint készen leszünk, a kutya kiköltözik mellőlünk, és nem lesz bejárása sem a hálószobába, sem a gyerekszobába. Az előszobában tervezzük, hogy helyet csinálunk neki. És akármennyire nyüszítene, kaparna, nem fogjuk beengedni a hálószobába. Azt is meg kell szoknia.

Ez az egész átnevelősdi sokkal könnyebben megy, ha a kutya a rangsor végén van. Ezt sok mindennel lehet hangsúlyozni: mindig a kutya megy ki és jön be utoljára az ajtón, az asztalról soha nem kaphat falatot, étkezésekkor nem lehet ugyanabban a helyiségben, mindig csak akkor adunk neki enni, amikor a gazdik már befejezték az étkezést, mindig akkor játszunk vele, amikor mi akarjuk, nem akkor, amikor ő. Ha az irányítás teljes mértékben a gazdi kezében van, akkor a kutya nagyobb biztonságban érzi magát, a helyére kerül, elfogadja a gazditól a parancsokat, és nem érzi úgy, hogy a gazdi akarata ellenére is meg kell őt védenie. Akkor megnyugszik, és nem akar majd rátok törni a hálószobában.

Ez az érkező baba miatt is fontos lesz.

2009. szept. 28. 10:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Én határozott voltam, nem engedtem fel az ágyra. A szívem szakadt meg, mert nem értette, hogy tegnap miért volt szabad, ma meg már miért nem, de pár nyafizás után elfogadta és nem jött föl. Sok sikert!
2009. szept. 28. 15:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, igazán sokat segítettetek!
2010. jan. 25. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!