Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Saját kutyától szerettem...

Saját kutyától szerettem volna kiskutyát, mennyit ér az amelyik nem lesz megtartva?

Figyelt kérdés
Tökéletes,hibátlan,garantáltan fajtatiszta és egészséges (erről szerződést is írnék a vevőkkel)kutyák utódait mennyiért adnátok el törzskönyv nélkül?
2013. ápr. 30. 17:16
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Éppenséggel volt elképzelésem,amíg itt el nem kezdtem olvasgatni.Ha ebbe belegondolsz,rájössz a dilemmámra.Mert ugye adott,egy minden tekintetben minőséginek mondható alom.De törzskönyv nélkül mit sem ér.A szülőkről annó még német tenyésztő is elismerően nyilatkozott.Sőt nem nála,de külföldi tenyészetben van tőlem származó kutya nem is egy.De a jelenlegi felállás szerint viszont,csak egy szaporító vagyok.A kutyák értéke,tekintve,hogy az anya import,olyan 200 körül lenne...törzskönyvvel.Így meg "keverékek"?Csak az anyagit nézve,akár meg is érné lepapírozni őket,de ezért az egy alomért nem szeretném.Más neve alatt meg azért nem szeretném,mert utálnám,ha az ő kennelneve díszelegne az esetleges kiállítási címek alatt.
2013. ápr. 30. 21:30
 12/26 anonim ***** válasza:
81%
És akkor inkább ne legyenek kiállítási címek minthogy más kennel neve legyen ? :/
2013. ápr. 30. 21:51
 13/26 anonim ***** válasza:
81%
De ha valóban tenyésztő voltál, akkor nem értem, miért nem becsülöd meg ezt a fajtát? Ugyan, hisz neked is tudnod kellene, hogy egy tk nélküli kutyánál mégis ki fogja DNS vizsgálat nélkül megmondani, hogy valóban a te kutyáidtól származnak? És normális, felelős ember nem fog fajtajellegű keveréket venni szaporítótól!
2013. ápr. 30. 22:02
 14/26 A kérdező kommentje:
Az igazság az,hogy magamnak nem merném le törzskönyveztetni a megmaradó két kis kant.Mert ez egy nagyon drága hobby.Én már belekóstoltam,és tudom,hogy nem tudnám megállni,hogy benevezzek kiállításokra.Ha igazán jó a kutya,akkor már fedeztetni vele,akkor már szuka is kell mert úgy az igazi és így tovább.Most már gyerekeim vannak,több műszakban dolgozom.Pedig egyre inkább arra hajlok,hogy lepapíroztatom őket.Kicsit hiányzik az az életforma.
2013. ápr. 30. 22:35
 15/26 anonim ***** válasza:
58%

Én javasoltam a másik tenyésztő neve alatt lepapírozást (látom, jól epontozták, de tegnap még rosszabbul állt). Hát, pedig továbbra is az a véleményem, hogy le kellene papírozni őket. Jó, nem olcsó, de ha egy kiváló, jó vérvonalú kutyának nincs papírja, az kicsit tragédia az állományra nézve :(

Na és az, hogy gyerekek vannak? Belekóstolhatnak a junior handlerkedésbe! Valamelyikük hátha kedvet kap hozzá, sikeres lesz, az hatalmas önbizalmat ad neki, még alkalmanként egy kicsi zsebpénzt is kereshet vele, és még az is lehet, hogy lesz, aki továbbvigye a tenyészetet. Az pedig nagy előny, hogy régi, elismert kennel újjászületése lenne, nem? A kutyakiállítás pedig egy remek hétvégi családi program is.

Ha ennyire hiányzik a kiállítások világa, én nem töprengenék rajta. Sokkal haszontalanabb dolgokra is elmegy a pénz. Mi is nagyon rosszul állunk most, de van egy kiváló kutyám, és nagy élmény elsők között végezni. Az embernek kell egy hasznos hobbi, ami kirángatja a mindennapok szürkeségéből, önbizalmat, új célokat ad neki.

2013. máj. 1. 07:51
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Jut eszembe, sokszor szokták írni hogy egy tenyésztő a fajta iránti elkötelezettségből teszi amit tesz, áldozza bele pénzét, energiáját, relatív haszon nélkül. Helyezd el magad a mondatban, és még hozzálehetne tenni hogy "áldozza be az egóját, büszkeségét a fajta érdekében".
2013. máj. 1. 08:57
 17/26 anonim ***** válasza:
80%

Papírozd le a kutyusokat, és ezzel mutass példát a gyermekeidnek is.

Ha ez a fajta az 'életed szerelme', akkor nem értem, hogy egyáltalán hogy merült fel benned az, hogy nem váltasz ki tk-t. Én tuti nem tudnék utána tükörbe nézni.

2013. máj. 1. 09:47
 18/26 A kérdező kommentje:
Csak azért merült fel bennem hogy nem törzskönyveztetem,mert ha nem kiállítok,nem tenyésztek velük a továbbiakban,akkor miért kellene..?Akkor még átgondolom,végül is csak 4-5 év maradt ki.Párom rákos,kemóra jár,táppénzen keveset kap,én 2 műszakba jól fizető helyen,de sorban állnak a helyemre.Nem kezdhetem el,hogy nem megyek be szombaton,mert épp kiállítás van.A másik oldal,hogy a gyerekek lassan önállóak de még itthon vannak,nem keresnek,és szeretik a KUTYÁT.Akár be is segíthetnének.Mindegy meggondolom,rajtam nem múlna.:D
2013. máj. 1. 14:11
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező kiállításra járni, de az a tisztességes, ha törzskönyveztetsz és a későbbiekben, ha rendeződik az életed és a gyerekeid is kirepültek, még mindig dönthetsz majd úgy, hogy újra belevágsz. :)
2013. máj. 1. 21:00
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
a kennelnév az utolsó alomtól számított 10. évben jár le...
2013. máj. 1. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!