Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Képzi valaki klikkerrel a...

Képzi valaki klikkerrel a kutyáját? Milyen eredményt sikerült elérnetek vele?

Figyelt kérdés
Tegnap vettem egy klikkert, nagyjából már előtte is tudtam, hogy mire való, de végigolvastam a klikker.hu-t is. 5 éves a kutyám, szerencsére elég tanulékony még most is. Esetleg még olyanok válaszát várom, akik nem kölyökkorban kezdték a klikkerezést, hanem egy másik módszerről tértek át erre. Arra is kíváncsi lennék, hogy hány trükköt tanítottál be így a kutyának és mennyi idő alatt.
2009. szept. 27. 07:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A kutyáim 8 ill. 4 évesek voltak amikor elkezdtünk klikkerezni idén tavasszal. Egyszerüen imádnak így tanulni, sokkal jobban figyelnek, és igyekeznek minnél jobban csinálni a dolgokat. Mi nem annyira tanulásra használjuk (mivel ami szükséges azt már tudják) hanem inkább arra, hogy agyilag is lefoglaljam őket - de azért jól jött egy-két korábban tanult dolog pontosításánál is.

A 8 éves kutyám klikkerrel tanulta meg például a szabadon követést és hogy hogyan kell munka-stilusban aportozni:)

2009. szept. 27. 09:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is klikkerezek, és amikor meglátja, akkor megszűnik neki a világ:) Úgy figyel:) néz végig a szemembe, és amikor abba a gyönyörű okos szembe nézhetek... :) hát csodálatos. Látszik, hogy koncentrál, piszkosul. A legkissebb rezdülésre is figyel. Nagyon nagyon hamar megtanul bármit. Szerintem korábban nem klikkerezett kutyát simán át lehet nevelni rá, mert élvezni fogja. Fordított esetben van gáz. Gondolom én, nem vagyok kiképző, de ahogy látoma kutyámat,amikor tanulunk, hihetetlen élvezet neki. Nem fogod megbánni ezt a döntésedet soha!! Nagyon hamar megtanul a kutya bármit. LEgyél nagyon következetes, tehát csak mindig egy adott mozdulatot klikkerezz, de ezt úgy is olvastad:) szóval nagyon sok sikert kívánok neked, és kutyádnak. Sokkal jobban fog rád figyelni!! Ha nincs nálad a klikker akkor is!! :D
2009. okt. 2. 12:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha másik (hagyományos pórázrángatós) módszerről térsz át klikkerre, akkor esetleg gondot okozhat a kutya passzivitása. A hagyományos módszer a büntetés elerülésére épít, ami passzivitáshoz vazat (a a kutya nem próbálkozik magától,mert fél, hogy megbüntetik) a klikkerezés lényege pedig pont az aktivitás. De türelemmel az ilyen ún keresztképzett kutyáknál is lehet eredményt elérni, és a klikkerezés nagyon hatékony, valamint csodálatos kapcsolatépítés kutya és gazdi között.

[link]

2010. szept. 1. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!