Az engedelmességi vizsgák letételéhez szükséges a törzskönyv? Tudnátok nekem olyan vizsgákat mondani, ami tk köteles, meg olyanokat, amik nem?
Illetve lenne még egy kérdésem. Vannak olyan kutyák, amik ilyen Örző-védő versenyen vesznek részt( nem tudom, hogy ennek mi a hivatalos neve, de gondolom sejtitek, hogy mire gondolok)
Az ilyen versenyeken csak tk-s kutyával lehet menni, vagy lehet tk nélkülivel is?
Azért kérdezem, mert szeretnék egy belga/német juhászt, és ÖV-re járnék vele, de ha tk köteles, akkor tk-sat veszek, ha nem, akkor örökbe fogadnék.
Szóval értitek, hogy mi lenne a kérdésem lényege, csak nagyon nem tudtam most ezt jól megfogalmazni.
A válaszokat előre is köszönöm
Munkavizsgához, versenyhez kell a tk. A buliversenyeket kivéve.
Engedelmességi vizsgához nem kell (vagyis pár éve még nem kellett. nem gondolnom, hogy ez változott).
Azt is hozzá kell tenni, hogy komoly versenyre jó eséllyel csak kb. a harmadik kutyáddal jutsz majd el, egyrészt az első kettőt elrontod, másrészt nagyjából akkora tudod majd, hogy miből lesz a cserebogár.
Ez egy hosszú távú projekt, ne egy-két évben gondolkodj.
Nem egy két évben gondolkozom:)
Eddig is kutyáztam, de eddig csak agilityztem, de érdekelt az ÖV is, viszont most határoztam el magam, hogy el is kezdem, de ezen a vonalon igen tudatlan vagyok:S
Pl, egy olyan verseny, ahol ugye a kutyákat ráküldik egy emberre, az is tk köteles?
(még mielőtt valaki félre érti, nem akarok egy vad kutyát, csak videón láttam, hogy ilyen verseny van, hogy leültetik a kutyát, egy segéd kb 100-200m-re van tőle, és a kutya ilyen messziről rongyol rá, gondolom vezényszóra, és elkapja)
Nagyon szeretném kipróbálni ezt a részét is a kutyázásnak, ezért van ilyen sok kérdésem:S
a komolya versenyeken vagy FCI rendezvényeken kérnek törzskönyvet. (pl egy Munkakutya világbajnokság)
De nyugodtan vegyél keveréket, mire verseny szintre jutsz az 2-3 kutya minimum, kísérletezni keverékkel is lehet vagy kisebb hobby versenyezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!