Kutyaútlevélhez szükséges a törzskönyv Kanadában?
Egy ismerősöm Kanadába szeretné vinni a kutyáját, viszont nincs a blökinek törzskönyve. Elég oda is a sima útlevél (chip+oltás), meg orvosi engedély, vagy ott kérhetik a törzskönyvet is??? Tudom, h volt már néhány utaztatós kérdés korábban, de úgy hallottam, h Kanadába nagyon macerás állatot bevinni.
Előre is köszi a segítséget!!
Persze, akkor keverék kutyát nem is lehetne bevinni mi?
Országonként változó, mi kell. Keress rá a neten. Féreghajtás (+róla igazolás), oltások.. stb.
(De törzskönyv nem kell..)
Biztos hogy csak útlevél kell. Az útlevél kiállítása meg feltétel a chip és oltások.
Ha kellene törzskönyv akkor egy korcs kutya nem mehetne külföldre? hm mai világban a faji megkülömböztetés lassan a kutyáknál is tilos lesz. (vicc)
Akkor elvileg oda is elég csak az útlevél, meg az orvosi engedély!!
Viszont eddig a 6 hónapos várakozási időről nem is tudtam!
Még egy kérdés, meddig érvényes az útlevél? Vagy csak egy oda-vissza útra, és következő utazás előtt újra be kell szerezni mindent?
Nagyon köszi a válaszokat!!
"Utazás az USA-ba, Kanadába
A kiutazó állatnak legalább 12 hetes életkorúnak kell lennie.
Rendelkeznie kell 12 hetes életkor betöltése után kapott veszettség elleni védőoltással. (Az oltás történhet a hatósági állatorvosi igazolás kiállításának napján is!)
Szükséges még a hatósági állatorvosi igazolás.
Vannak olyan információk, amelyek szerint, ha a Magyarországról az USA-ba (Kanadába) történő utazás valamely EU tagállamban történő átszállással történik, akkor biztonsági okokból az állatnak rendelkeznie kell mindazzal, ami az Európai Unióba történő beutazáshoz szükséges. Ha az átszállás Nagy-Britannia valamelyik repülőterén történik meg, követelmény a 3.pontban leírt összes előírás betartása! (Ezt azzal indokolják, hogy bármikor előfordulhat, hogy a célállomás felé történő továbbutazás akadályba ütközik, és ilyenkor szükségessé válhat az állat EU-ba történő beléptetése.)
Emellett a légitársaságoknak lehetnek (vannak) különleges igényeik, előírásaik, amit konkrétan attól a társaságtól kell megérdeklődni, amelyikkel az állat repülni fog!"
De a legbiztosabb, ha a követséget felhívod, és magad jársz utána.
Átszállással repülést semmiképp sem javasolnám, az átszállásnál szoktak gondok lenni a kutyukkal.
Itt volt egy komoly tapasztalatcsere, szerintem hasznosakat írnak: [link]
Igen, az biztos, h egyeztetnek a nagykövetséggel, meg az aktuális légitársaságokkal, csak gondoltam, előre tájékozódom egy kicsit!!
Még egyszer köszönöm!!!
Az útlevél csak az EU tagállamokban érvényes. És elfogadják még Európa néhány más országban is.
A tengerentúlra más szabályok érvényesek.
Az, amit az előbb bemásoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!