Nem értem, hogy az állatmentők miért csinálják ez, elmagyaráznátok?
Teljesen jogos a kérdésed, ezen én is mindig dühöngök. Biztos lesznek akik megmagyarázzák miért van így, de az én gyomrom ezt nem veszi be. :(
A megszületett kiskutyákat mentik, a majdnem megszületetteket megölik. :(
Azt azért ne felejtsd el, hogy sokkal több kölyök kerül be még így is menhelyre, mint ahány hely felszabadulna ha az általad említett kutyákat elaltatnák. Persze, meg lehetne oldani ezt (bár nem tudom, hogy neked lenne-e szíved elpusztítani egy olyan kutyát, amelyikkel évek óta foglalkozol a menhelyen vagy amelyiknek az életéért küzdesz), de ha hagynák megszületni a kölyköket, akkor beláthatatlanul sok kiskutya lenne! Csak gondolj bele, az teljesen átlagos, hogy egy alomban születik 8-10 kölyök. Egyszerűen lehetetlen ennyi kutyát gondozni, szocializálni, nevelni menhelyen. Márpedig jelenleg még a legtüneményesebb kölyöknek is kegyetlenül nehéz normális gazdát találni.
A másik, hogy 2 millió gazdátlan kutya van. Még ha annyi kiskutyát is hagynának megszületni, mint ahány beteg, szocializálatlan ebet elaltatnak, akkor sem csökkenne ez a szám, sőt.
általában azon az alapon, hogy onnantól kezdve tekintik kvázi megmentendőnek amikor megszületik. Tehát attól a pillanattól kezdve kell védeni, és megadni neki az esélyt.
Egy alom felnevelése szintén rengeteg pénz és energia amit nehéz vállalni főleg, hogy ha mondjuk születik 10 és 6 a nyakukon marad akkor azok is ugyanott végzik ahol az öreg/beteg senkinek se kellő kutyák.
Tehát szerinted altassuk el amit már "elcsesztünk" (királyi többes és alapvetően az embereket értem alatta) és hagyjuk megszületni az új generációt akik lehet ugyanúgy végzik mint az elaltatottak?
Mert ma a legtöbb állatmentő számára, ami él, az megmentendő. A meg nem születettek még nem élnek.
De erről dönteni azoknak van joga, akik mentik az állatokat.
Jó kérdés...a még meg nem született kutyákkal együtt történő ivartalanítással igazából egyet értek, hiszen almonként 4-10 felesleges kutyával több kerülne gondozásba.
Azt viszont én sem értem meg teljesen, hogy balesetes, sokszorosan törött csonttal rendelkező kutyákat százezrekért összeraknak, fél évig-évig kezelgetik-műtögetik, amikor ennyi pénzből már akár 10 másik kutyát lehetne gazdihoz adni...vagy amikor ÉVEKIG tartogatják a kutyát a menhelyen, mert nem akarja senki örökbe fogadni.
Aztán ott a másik oldal, a menhelyeké. Amelyik kutyát befogadták, azért már felelősséget vállalnak és minden tőlük telhetőt megtesznek, és számos esetben CSODA történik, kutya meggyógyul, boldog gazdis életet él. Nem akarnak/tudnak Istent játszani, ami tök érthető :)
De sztem amikor ennyi kutya vár gazdára, muszáj lenne gazdasági és ésszerű szempontok szerint szelektálni...undorítóan és brutálisan hangzik, tudom...:((( Ez az én véleményem...de mondom, totálisan megértem azt, hogy aki benne van napi szinten a mentésben, akkor egy-egy újabb kutyáért MINDENT MEG TESZ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!