Kislány vagy kisfiú kutya? Ellenük illetve mellettük szóló érveket várok gazdiktól
Nem, fő h neveld - a szeretet a második, vagy inkább a mozgatás után a harmadik helyen áll.
Az meg h kan vagy szuka - tök mindegy. Nem lehet relevánsan azt mondani h az egyik ilyen, a másik olyan.
Én általában kan párt vagyok, bár van egy szukám is mind ivartalanítvan. Mindenki azt mondta hogy a kanokal gond van, meg nem bújósak. Nállunk ez fordítva van, a fíúk ha tehetnék az ölembe ülnének, a szukának elég egy simi és megy tovább. A kutyus választáshoz egy jó tanács, ne azt nézd hogy mi a neve, hanem hogy milyen az energia szintje. Tudom hogy mindenki azt mondja az a te kutyád aki először hozzád szalad. Nos neki a legmagasabb az energia szintje, ha nem vagy gyakorlott határozot gazdi inkább egy nyugisabbat válasz. De ebben a tenyésztő segíteni fog. Soha ne felejtsd el, ő bizony egy kutya és az első pillanattól nevelni kell, ahogy az anya is neveli. Határozottan és nyugodtan, ha valamit nem szeretnél akkor az első pillanattól ne enged. Nekem azt mondták várjak a neveléssel amíg legalább 8 hónapos lesz, mert addig kicsi, majd kinővi a rosszaságot. Hát nem nőtte ki, és bizony nehéz volt helyre tenni. Az utolsó kutyánk 11 hetesen kerűlt hozzánk és az első pillanattól voltak szabályok.Neki és nekünk is könnyebb volt így minden.
Jó kutyázást:-)
Én szukát szerettem volna anno, a férjem kant.
Amikor odaértünk a tenyésztőhöz, előhívta a kiskutyákat, megláttam azt az édes kis pofiját, felvettem és csak öleltem. Mondtam a férjemnek, h őt szeretném. Kérdezte szuka v kan? Ekkor néztem csak meg, nyugtáztam, hogy kan, mert ha szuka lett volna, bizony nem ment volna bele.
Jó döntés volt :)
Szerintem sem lehet általánosítani. 4 kutyánk van 3szuka, 1kan. 2szuka borzasztó bújós, imádnivaló, a kan szintén. Viszont a harmadik szukábk hát..enyhén szólva "bunkó". Kicsit csóválja a farkát, jön egy kis simiért aztán megy a dolgára. A kajának tud csak igazán örülni de annak nagyon. Nem is tudtam még vele normális kapcsolatot kialakítani, ahogy egyik családtagom sem, pedig már több mint egy éve itt van, de szorosabb kapcsolata senkivel nincs.
Szerintem halgass a szívedre!:) Amelyik kiskutya a legjobban megfelel nektek azt válasszátok, a tenyésztő is segíteni fog. A nem szerintem csak másodlagos legyen nálatok. Mindkét nemnek van előnye, hátránya, jó/rossz tulajdonsága de ezt így nem lehet megmondani.
Sok szerencsét a kiskutyához!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!