Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az normális, hogy Kiltix...

Az normális, hogy Kiltix nyakörv mellett már a harmadik kullancsot szedjük ki a kutyából?

Figyelt kérdés
Lassan két hete van rajta a kutyán, rövidszőrű. Mindhárom kullancs döglött volt. (Legalábbis remélem). Az egyik a pofájában volt, a másik a hónaljában, harmadik a fülében.
2013. ápr. 25. 18:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én most találtam a kutyában kullancsot. Panzi nyakörve volt és elméletileg 4 hónapig tart a hatása. De én 1 hónap után kullancsot szedtem ki az állatból.
2013. ápr. 26. 16:52
 12/16 anonim ***** válasza:
A Panzi sajnos kevés már. A mostani, enyhe tél utáni invázióban sokszor csak a dupla védelem segít.
2013. ápr. 26. 18:48
 13/16 A kérdező kommentje:
Legjobb, hogy azóta 2-t is kiszedtünk belőle, és azok még éltek, az egyik hatalmasra megszívta magát. A kiltix számomra itt vesztette el a hitelét.
2013. máj. 5. 10:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Tudomásul kell venni, nem minden termék egyformán hatásos minden kutyánál. Neked kell megtalálni a védekezéshez legmegfelelőbb szert a kutyádhoz.

Ha ilyen gyakran van kullancsotok, megéri még pl PiretMix-el lazán lefújni a kutyát, amikor kullancsos részre mentek.

2013. máj. 5. 13:04
 15/16 A kérdező kommentje:
Holnap megyek, veszek valami spot on-t még. Erről amit írtál utolsó még nem hallottam, de utána olvasok, köszi a tippet.
2013. máj. 5. 15:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekünk a pulimmal nagyon nem vált be. Az ígért 7 hónapos védelem helyett anno egy héten belül több kullancsot istaláltam benne. Elküldtem őket a gyártónak. Azt írták vissza, hogy nem lehet biztosra menni, mert ez biológia (?), egyébként meg egy boglya-bundázatú pulit, amúgy sem lehet biztonságosan levédeni. Egyébként küldtek egy másik vadonatújat, amit továbbajándékoztam. Újabb próbaként indult, de most már 7 éve a 4 hetenkénti cseppentős Exspot-ot használjuk és azóta soha nem tatáltam rajta semmilyen élősködőt, ismeretlenné vált számunkra a kullancs/bolha-probléma, pedig sokat sétálunk a természetben is.

Tényleg minkenkinek más válik be. (?) ;-)

2015. márc. 29. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!