Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Nagyon súlyos a...

Mit tegyek? Nagyon súlyos a problémám, ha nem kapok értelmes választ, egy hű társat veszíthetek el!

Figyelt kérdés
Van egy labrador terieverem 1, 5 éves kan.. Nagyon szeretem csak nem épp a legszelídebb. A szomszéd kisfiú nadrágját széttépte, a telefonját kilökte a kezéből, és most fizethetünk.. ÖTLETEM sincs, hogy mit tegyek... A gazdájára is rá morog pedig ez a labikra nem jellemő!Engem még nem bántott mostanság, de félek, hogy megtörténik a baj Kérem aki hasonló cipőben jár írjon ÉRTELMES (ÉRTELMES!!!) választ írjon ! Köszönöm!:)
2013. ápr. 25. 16:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
Először is olvass el néhány falkvezérségről szóló könyvet ajánlom Jan Fennell műveit, szerintem nagyon sok hasznos infót, tanácsot adhat. Szerintem sem tartjátok be az alapvető szabályokat a kutyával ezért azt gondolja ő a fönök. Kutyasulit, rehabilitációt szintén javasolnék, nem hiszem hogy ezt otthon meg fogjátok tudni oldani. Hívj fel néhány kutyasulit érdeklődj a lehetőségekről.
2013. ápr. 25. 16:25
 12/18 anonim ***** válasza:
85%

Első körben ahogy írták, legyél tisztában azzal hogy mi is az a falkavezérség. (Nem az hogy ráütsz a fejére ahogy írtad..)

Miközben ezt tanulod, kutya suli után kéne nézned, ez mellett pedig neked is tanulnia kutyáról, a kutya neveléséről. Mert az nem minden hogy elviszed kutya suliba, viszont otthon kanyarban sem tudod mit kell tenned adott helyzetekben. tehát kutya suli mindenképpen, de olyat válassz, ahol nem csak a kutyára irányul, hanem a gazdára is. Esetleg tudsz még házhoz hívni is oktatót, nyilván ez plusz költség.

2013. ápr. 25. 16:39
 13/18 Firestorm ***** válasza:
68%

Kedves 9-es Téged kéne elaltatni...

Foglalkozz többet a kutyával és szocializáld,bár ezt már kölyök korában el kellett volna elkezdeni.

2013. ápr. 25. 16:44
 14/18 anonim ***** válasza:
86%
Kutyasuli + mozog eleget a kutyád? Ha igen és a kutyasuli sem hat akkor figyelj arra hogy se te se a körülötted lévők ne féljenek. A kutya érzi ha félsz csak azt nem hogy miért ezért azt feltételezi hogy a kisfiú fenyegetést jelent számodra. Semmi képpen ne verd csak zökkents ki ez úgy lehet megoldani hogy hírtelen egy picit (tényleg nagyon kicsi) ráncs a nyakörvén hogy nefájjon csak észhez térjen
2013. ápr. 25. 17:00
 15/18 sippara ***** válasza:
80%
Rendszeres mozgatás, megfelelő szocializáció, KUTYAISKOLA(!!!). Egyedül ne próbálkozz, ha másfél éves korára sikerült így elb@szni egy labit, szaksegítség nélkül semmi nem fog varázsütésre megváltozni.
2013. ápr. 25. 17:13
 16/18 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk nekem alapból gyanús lenne,hogy egy labi ennyire agresszív,pláne gyerekekkel.

Honnan vetted?

Tenyésztőtől?

Milyen idősen hoztad el?

Szocializáció?

Simán lehetséges,hogy egy ideggyenge kutyát vettél egy h*lye szaporítótól.

Persze,ez nem helyettesíti a következetes és határozott nevelést.Nyilván szakemberhez kell fordulnod,mert se nevelni nem tudsz,se nem értesz a kutyákhoz.

Ha meg sz@r helyről,idegbeteg kutyát vettél,az csak ront a helyzeten,de talán tanulsz belőle,hogy miért is érdemes tenyészetből vásárolni.

Ha szűrt,törzskönyves kutyád van,akkor csak a saját hozzá nem értésed marad.Mondjuk az így is úgy is megvan.

2013. ápr. 25. 18:29
 17/18 Herczeg László válasza:
0%

Ne tarts attól,hogy bántani fog!

Mert a kutyák hűségesek a gazdájukhoz és nem igazán kéne neki ezt csinálnia!

Szerintem az lehet a baj hogy tartasz tőle...A kutyák érzik ha nem vagy megfelelő arra hogy betöltsd a falkavezér szerepét! Én azt ajánlom hogy foglalkozzál vele többet,ismerd ki! És vedd át az irányítást!

2013. okt. 27. 21:40
 18/18 A kérdező kommentje:
Mostmar edesmindegy, mert megmergezte egy jarokelo........(..)
2013. dec. 16. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!