Mit tegyek? Nagyon súlyos a problémám, ha nem kapok értelmes választ, egy hű társat veszíthetek el!
Első körben ahogy írták, legyél tisztában azzal hogy mi is az a falkavezérség. (Nem az hogy ráütsz a fejére ahogy írtad..)
Miközben ezt tanulod, kutya suli után kéne nézned, ez mellett pedig neked is tanulnia kutyáról, a kutya neveléséről. Mert az nem minden hogy elviszed kutya suliba, viszont otthon kanyarban sem tudod mit kell tenned adott helyzetekben. tehát kutya suli mindenképpen, de olyat válassz, ahol nem csak a kutyára irányul, hanem a gazdára is. Esetleg tudsz még házhoz hívni is oktatót, nyilván ez plusz költség.
Kedves 9-es Téged kéne elaltatni...
Foglalkozz többet a kutyával és szocializáld,bár ezt már kölyök korában el kellett volna elkezdeni.
Mondjuk nekem alapból gyanús lenne,hogy egy labi ennyire agresszív,pláne gyerekekkel.
Honnan vetted?
Tenyésztőtől?
Milyen idősen hoztad el?
Szocializáció?
Simán lehetséges,hogy egy ideggyenge kutyát vettél egy h*lye szaporítótól.
Persze,ez nem helyettesíti a következetes és határozott nevelést.Nyilván szakemberhez kell fordulnod,mert se nevelni nem tudsz,se nem értesz a kutyákhoz.
Ha meg sz@r helyről,idegbeteg kutyát vettél,az csak ront a helyzeten,de talán tanulsz belőle,hogy miért is érdemes tenyészetből vásárolni.
Ha szűrt,törzskönyves kutyád van,akkor csak a saját hozzá nem értésed marad.Mondjuk az így is úgy is megvan.
Ne tarts attól,hogy bántani fog!
Mert a kutyák hűségesek a gazdájukhoz és nem igazán kéne neki ezt csinálnia!
Szerintem az lehet a baj hogy tartasz tőle...A kutyák érzik ha nem vagy megfelelő arra hogy betöltsd a falkavezér szerepét! Én azt ajánlom hogy foglalkozzál vele többet,ismerd ki! És vedd át az irányítást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!