Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy németjuhász mennyire...

Egy németjuhász mennyire tudja magát megvédeni más kutyákkal szemben?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy németjuhászt viszont a környékünkön elég sok a kóbor kutya meg "pitbull"-osok.És mikor vinném sétálni mennyire tudná magát megvédeni a kóbor kutyák ellen?Persze megvédeném meg nem hagynám hogy nekimenjenek de nagykutya ellen nem sokat érnék de azt sem szeretném hogy megtépjék.A szomszédunk szálkásszőrű vizslája egyszer kiszabadult és átjött hozzánk.Ha az én 50-kg-s 70-cm. marmagasságú keverékem nem kapja el akkor megtépett volna az biztos.Most megcsinálták a kerítés de ha újból átjön akkor a németjuhászom meg tudná magát védeni ellene?Mivel a másik keverék kutyimat el kellet altatni:( Ezért is szeretnék egy másik kutyát de nem tudom hogy ez a fajta úgymond mennyire "kemény" és ezalatt remélem értitek mire gondolok.
2013. ápr. 25. 10:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem is kéne odáig eljutni hogy a kutyád harcol helyetted mert az már rossz. Ha jön valami akkor neked kell irányítanod a helyzetet, nem a kutyáknak. Te próbáld meg elzavarni a kutyát, ha olyan van fújd le paprikával.

De azt ne hagyd hogy a kutyád helyetted döntsön.

Kóbor kutya a legtöbb esetben emberre sosem támad indokolatlanul.

Ha mégis egy olyan jön ami téged támad ha közéjük állsz, lefújod, ha továbbra is támad menj neki, és akkor már szólhatsz a kutyádnak hogy segítsen ha gázos a helyzet.

Az a fontos hogy a kutyádat te irányítsd, te mond meg mikor mit csináljon.

Ha gáz a helyzet, és neked harapna a kutya, nem sok mit kell csinálnod, a tied egyből neki menne, még csak lesem tudnád tiltani.

De közben te is támadj, ha a másik elszalad, vissza tudd hívni a tiedet.

Mert ha egy gazdátlan kóbor nektek támad, nem fogod tudni őket szétszedni, mert a kóbor ezután is támadni fog, egészen addig amíg meghátrálásra nem bírjátok, ketten.

Ha te egyszer megütöd a kutyát, és a tied besegít, akkor már úgyis egymást fogják marni, te meg szabadon támadhatsz. Az első komolyabb rúgásnál úgy is elfog szaladni.

2013. ápr. 25. 13:25
 12/17 anonim ***** válasza:
Minket pont egy németjuhász támadott meg annak idején,amikor az én németjuhászom még csak 7 hónapos volt.Őt nem bántotta,de a 7 éves puli keverékemet nagyon megtépte.Később mikor már idősebb lett,megint megtámadta a kisebbik kutyámat ugyanaz a kutya.Na ,az enyém ellátta a baját rendesen,azután a közelünkbe sem mert jönni többször.Úgyhogy nemcsak magát,hanem a falka többi tagját is megvédte,nagyon jó kutyám volt.
2013. ápr. 25. 20:48
 13/17 anonim ***** válasza:

Én a helyedben rendszeresítenék egy jó nagy husángot is a paprikaspray mellé, amikor sétálok. Egy kutyatréner által elég jól megírt cikkben olvastam ezt és csak egyetérteni tudok vele. Ha tudsz angolul, akkor olvass bele. [link]

Na nem mondom, hogy mindent csinálj úgy mint ez a csávó, mert ő tényleg profi. Az első részbe azt írja le, hogy ő mit csinálna és a végén ad általános tanácsokat egyszerű gazdiknak.

2013. ápr. 26. 01:13
 14/17 A kérdező kommentje:
köszi
2013. ápr. 26. 11:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Nekem van egy kan németjuhászom 9 hónapos és kb 45-50 kg-os, nagyon jó házőrző és elég vad. Szerintem, ha edzed akkor, van esély egy nagyobbal szemben is. (Edzés alatt pl: a pecáztatást, futást értem).
2013. ápr. 27. 20:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Jó lesz az a németjuhász 30-35kg-nak is. 45-50kg 9 hónaposan az betegesen elhízott példány lenne.
2013. ápr. 28. 12:24
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem elhízott csak nagytermetű (marmagassága 70 cm körül van).
2013. ápr. 29. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!