Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kedves gazdik! 8 hetes kölyökh...

Kedves gazdik! 8 hetes kölyökhöz segítség?

Figyelt kérdés

Befogadtunk egy 8 hetes kölyköt (németjuhász- labrador keverék, már a szülei is keverékek), de első kutya, bizonytalanabb vagyok, mint a gyerekek születésénél :)

3x kap enni. Amikor otthagyja, vegyem el, ugye? És következő etetésnél kapjon csak megint?

Nem fekszik a házába, kosarába, a teraszon a kövön éjszakázott. Jó ez neki így?

Minden tanácsot szívesen fogadok!

2013. ápr. 25. 09:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A kis kutya szocializációja érdekében, azt szoktuk tanácsolni hogy fél éves koráig érdemes bent tartani a lakásban. Ez neki egy nagyon érzékeny és fogékony időszak. Ha fél éves koráig bent tudnátok tartani akkor sokkal erősebb kapocs alakulhat ki köztetetek és többek között ebben az időben tanulja meg értelmezni az emberi testbeszédet/mimikát. Persze megtanulja akkor is ha kint van de sokkal kevésbé hatékonyan.
2013. ápr. 25. 09:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha rendszeresen meghagyja a kajáját, akkor vagy beteg, vagy túl sokat kap enni. De valóban nem szabad előtte hagyni. Nem lesz baja az teraszon sem, viszont tényleg jobb lenne neki bent a családdal.
2013. ápr. 25. 10:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Az etetést jól írtad. Szerintem vigyétek el dokihoz, oltás féreghajtó, a doki mindent elmagyaráz. Ha lehetőségetek van engedjétek be a lakásba amikor otthon vagytok hogy minnél erőssebb kötődés alakúljon ki. Ha megkapta az oltásokat, minnél előbb szoktasátok más kutyákhoz, sétához. A nyakörvet otthon is rárakhatjátok hogy szokja, később a pórázt is és az udvaron sétáljatok gyakorlásképpen. A kosarat tegyétek oda ahol szivesen fekszik, hátha akkor könyebben megszokja. Legyetek vele következetesek, ha valamit nem szeretnétek hogy csináljon, akkor az első pillanattól ne engedjétek. Jó kutyázást:-)
2013. ápr. 25. 10:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Tegnap került hozzánk :) Kicsit felborult a napirendje, így az etetés nem úgy alakult, ahogy kellett volna, ma meg reggel a játék vonta el a figyelmét, azért nem evett- ilyen esetben mi legyen a kajával? Mióta itt van, végig kint voltunk vele, mikor ébren volt, játszottunk. Este az ajtóban aludt, nem nyüszített, szerintem jól elvolt.. Egész nyáron, egész nap kint tudunk lenni vele, így azt gondolom, nem gond, ha este az ajtóban alszik- kint. Nem is akar bejönni, szerintem eddig is így szokta meg. Az első oltást megkapta az előző gazdinál, chipje is van, mi május elején, a 10. hetében visszük a következőre oltásra. Az úgy jó? Kintre sétálni mikor lehet vinni? Mikor minden oltást megkapott? Annyi iromány van a neten a kölykökről, a bőség zavara... Tudna valaki egy jó linket, vagy weboldalt ajánlani?
2013. ápr. 25. 10:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha Bp vagy környékén laktok, ajánlom a Rákosligeti rendelőt, ahol nagyon lelkiismeretes állatorvosok vannak, nem csupán az egészségügyi dolgokban segítenek, hanem ellátnak jó tanácsokkal nevelés, stb. kérdésben. Én annyit tudok Neked mondani, hogy ne nagyon merülj el a netes infókban, az ember egy idő után képes megbolondulni :-) Így hát nem oldalt, hanem könyvet ajánlanék: Szinák János - Veress István szerzőpáros könyveit. Ne tévesszen meg, hogy régiek, nagyon sok hasznos tanács van bennük. És hagyatkozzatok az ösztöneitekre, ez ugyanolyan kb. mint a gyereknevelés. Keressetek egy számotokra szimpi kutyasulit is, ahová még egyenlőre nem tudjátok vinni, mert pici, de találkozhattok más gazdikkal, tudtok tapasztalatot cserélni, látod, ki-hogy viszonyul a kutyájához, hogyan működnek együtt stb. Sétáltatni kintre csak az oltások után vigyétek, és bármilyen tanácsot is kapsz, szerintem mindig előbb a saját körülményeidet és céljaidat vedd figyelembe (pl.: Te a kertben szeretnéd tartani a kutyust, nem akarsz vele vadászni, stb.) A labi-njuhász keverék egyébként szerintem remek "vegyület", és biztos, h idővel kell majd valami közös sport, amivel le tudjátok kötni, kielégíteni a testi-szellemi energiáit. A 8 hetes egyébként még nagyon baba, szóval a kajánál én azért figyelnék, hogy megkapja a megfelelő táplálást és ezt előtérbe helyezném a nevelés "rovására". Jó kutyázást!
2013. ápr. 25. 10:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Jól írtad! Ha nem eszi meg vedd el egy kis idő után. Mondjuk én 8 hetesen napi ötször etettem.
2013. ápr. 25. 16:38
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek!

A rákosligeti rendelő címét meg tudnád adni?

2013. ápr. 26. 12:50
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]

Itt mindent megtalálsz rólla.

2013. ápr. 26. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!