Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan akadályozzam meg, hogy...

Hogyan akadályozzam meg, hogy a kutya ne rágja meg a vadat?

Figyelt kérdés

Múltkor sajnos elkapta a macskát megfojtotta és letette. Így volt ez egy kis madárnál is amit elkapott az udvaron.

De, pl ha, adok neki egy galambot úgy, hogy már nem él akkor, azt megakarja enni. Hogyan szoktassam le róla, hogy ne rágja meg.

#vadrágás #dúvadrágás #kutya rágja a vadat
2013. ápr. 24. 19:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Bameg szerinted mennyi esélye van hogy vadászok fognak neked itt válaszolni, viszont van rá megfelelő fórum. Egyébként a kényszerítés egy szar erőszekot sejtető szó. Szerencsére nekem sikerűlt úgy tanítani a kutyámat hogy nem kell kényszeritenem.
2013. ápr. 27. 13:18
 12/16 A kérdező kommentje:

Olvassatok már el egy vadászkutyás könyvet! Dr. Carl Label - a mindenes vadászkutya.

Még ott is írja a különféle módszereket. Ismételten. A vesszőcsapkodás alatt nem azt értem, hogy megverem.

Gondolom a te kutyád az nem kifejezetten vadászatra van betanítva.

Persze, lehet játékosabban is megtanítani a kutyát. Részben úgy próbálom én is. De, ha azt akarod, hogy úgy csinálja a dolgokat, ahogy illik, akkor komolyabb dolgokkal kell rákényszeríteni. Ez, kb 1-3 hónapig tart. Utána már "magától" fogja akarni.

Alapból, ha a módszer nem válna be. Akkor a kutya félne tőlem. Az pedig azért lenne mert, nagyon rosszul csinálok valamit. De, minden 1es nap ennek az ellenkezőjét veszem észre.

De, mondom olvassatok bele a könyvbe. Sehol nem találtam eladót. Mert, annyira keresett. Ncoren találtam egyedül.

Úgy, hogy még mindig azt kérem, hogy a kérdésre válaszoljatok és ne a felesleges hülyeséget. Mert, nem veszekedni jöttem!

2013. ápr. 27. 15:29
 13/16 A kérdező kommentje:
Komoly sikereket nem fogsz enélkül elérni. Egyben sokkal gyorsabban is lehet haladni vele.
2013. ápr. 27. 15:31
 14/16 anonim ***** válasza:

[link]

Nem tudom hogy hasznos-e de ez a max amit találtam.

2013. ápr. 27. 15:44
 15/16 A kérdező kommentje:

Ezt már én is megtaláltam. Szerintem hasznos kis leírás. Elég ésszerűen le vannak írva benne a dolgok.

Próbálkoztam ma is, hogy eszi e. De, már nem akarja megenni. Úgy látszik, mikor másodjára próbáltam vele sikerült megértetni, hogy rosszat csinál.

De, még mindig ez a vesszőzéses jár a fejembe. Amikor rácsapok, közbe pedig mondom, hogy pfújj. Szerintem még ha, ezt így csinálom még egy darabig akkor, jó eséllyel a vesszőt is hanyagolni lehet lesz. Így legalább a kutyában is jobban rögzül a pfújj szó jelentése. (Saját vélemény)

2013. ápr. 27. 16:13
 16/16 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy nem a kérdéshez tartozik de, ha valaki akar tanulni a kutyákról/kutya tanításáról akkor, mindenki nézzen Korom Gábor videókat.
2013. ápr. 28. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!