A mopszok mind ilyen drágák?
egy fajtatiszta tk-s kutya drága,viszont nem valószinű ,hogy beteg lesz,meg a tenyésztővel írt szerződésben ott van,hogy garanciát vállal a kutyáért,szóval ha örökletes baja lenne akkor a kezelést kifizeti vagy egy részét...
egy szaporítótól vett kutya kb 90% ban beteg lesz, egy mopsz eleve beteges a rövid orra miatt is,egy szaporítóttól szinte 100%,hogy beteg mopszod lesz..
persze lehet,olyan szerencséd,hogy kifogsz egy egészségesebb példányt,de ennek a valószínűsége nagy kicsi,nem kockáztatnám..
inkább veszel 25 ezerért és akkor havonta kb 10-20 ezret a kezelésre költesz mert beteg lesz vagy veszel 70-80 ezer ért és az orvost oltáskor látod!
de te döntésed a kutya 10-15 évig melletted lesz,gyűjts még egy fajtatiszta mopszra..
viszont ha 25 ért veszel akkor ne gyere havonta a kérdéseiddel ,hogy "ez meg az a baj a kutyámnak mit csináljak?"
mi megmondtuk,hogy olcsó kutya egyenlő beteg kutyával!
utolsó: jólvan hát csak megkérdeztem, nem kell ilyen bunkónak lenni.
akkor letettem a mopszról :( nézegetem az itteni menhelyi kutyákat, de egy sem fogott meg igazán.. persze élőben kéne őket látni :D és a menhelyi kutyák betegesek amúgy?
bocsi ha bunkónak hangzott,nem ez volt a szándékom csak megakartam előzni,hogy szaporítos kutyust vegyél! :)
a menhelyi kutyák szívósabbak,
De betegeskedés alatt pontosan mit értesz?
mert egy hasmnéses vírus,férgesség vagy fül gyulladás bármikor bármilyen fajtájú/keverék kutyán is előjöhet..
hát a mopsz eleve nagyon beteges fajta szóval nála minden más fajta szinte egészségesebb!
A keverék ebeknek erősebb az immunrendszerük főleg ha több generációs keverékekről van szó! :)
szóval egy menhelyi kutyussal jobban jársz,mintha akár fajtatiszta mopszod lenne, ismimnek van tk-s mopszlija,de már ilyen 20 fokokba szenved a kutya alig kap levegőt ,képzelheted nyáron tartósan 30 fok fölött van a hőmérséklet a kutyát óránként hűtik...
mopsz keverék?
amúgy itt sok menhelyi kutyus van
jajj istenem ez a mopsz keverék nagyon édi :)))
az a baj a menhelyi kutyákkal, hogy a legtöbbjük mrá nagy, és én annyira szeretnék egy pici kutyuskát :D
köszi amúgy, én is menhelyes oldalt nézek épp :D
Amúgy létezik mopsz fajtamentés,bár ott a legtöbb kutya már beteg és többnyire azért dobták ki őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!