Békés megyében tudtok valahol nagyon olcsón angol bulldog kiskutyát eladót? Családtagnak szeretnénk, nem tenyészteni!
"Olcsó" angol bulldogot vettem "szerető családból" 70 ezer forintért 6 éve. Az első évben harder mirigy előeséssel, illetve köldöksérvvel kellett műteni, ez a kettő újabb hetvenezer, meg az oltások még 30, tehát az első évben csak a vétel, meg az állatorvosi költség együtt 160 ezer. Aztán miután ivarérett lett, meg kellett szabadulni a rejtett herétől egy nyílt hasi műtéttel, az volt 50 ezere. A java csak 3 éves kora kezdőtött, amikor a korábban instabil térdszalagjai egy rossz ugrástól elszakadtak. Lábanként 90 ezer + a gallér, gyógyszer, stb. Meg lábanként 6 hét gyógyulás.
Aztán idén télen megvolt az első epilepsziás roham is.
Azt majdnem el is felejtettem, mert már olyan rutinosan élünk vele, hogy a csirkehúsra természetesen allergiás, ahogy a kukoricára is, így speciális tápot eszik a kezdetektől, ami megint csak nem olcsó móka.
Tudod a mai eszemmel már tudom, hogy a legrosszabb döntés volt az olcsó kutya. A bulldog egyébként is rendkívül beteges fajta, semmiképpen sem ajánlom, hogy olcsón szerezd be, mert a végén sokkal drágább lesz, és nem is egészséges. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a bulldogoknak a többsége nem az a klasszikus bulldog kinézetű kutya, jellemzően staffival vagy boxerrel keverik, ezt úgy nevezik a szaporítók, hogy vérfrissítést kapott az alom, és abban bíznak, hogy majd attól egészségesebb lesz. Nem lesz, ne hidd el.
Bulldog esetében még azt is mondom, hogy a törzskönyv megléte semmit sem jelent, attól még ugyanolyan selejtes kutyagyáros szaporító is lehet az illető, ennél a fajtánál egy egészséges egyed előállítása tényleg iszonyúan költséges, rengeteg szűrés, és vizsgálat, és genetikai ismeret kell hozzá, mert a fajta úgy ahogy van el van cseszve, tönkretéve, az egészséget háttérbe szorították a küllemmel szemben, és rengeteg életképtelen borzasztó fizikumú bulldog van még a kiállításokon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!