Melyek az egészségesnek mondott fajták? A magyar fajták közül melyikek nagyon ellenállóak? És az alábbaik azok? Ill ezekre milyen betegségek jellemzőek?
Amerikai bulldog,Bordeaux-i,Bullmastiff,Cane corso,Argentin dog,Roti,Boxer,Sarplaninac
Van ezek között olyan amelyikkel sok gond lehet?
Mindegyik magayr fajta egészséges! Talán a nagyokat érintik a nagy kutyákra vonatokóz betegségek (csípő stb) de sokkal egészségesebbek mint más kutyák! Én a mudit ajánlom, mert nekem is olyanom van és meggyógyult betegségből (kullancs) amiből az orvos szerint más kutya nemt udott volna. Egyszer elkapta egy roti és lett két nagy lyuk az oldalán és 3 hét alatt megygyógyult pedig már 8 éves volt!
Amiket felsoroltál azok közül talán a sarplaninac, argentin dog. Amelyiknek extrém kinézete van annak általában van valami problémája is. Pl turcsi orr, akkor nehezen kap levegőt ami rossz neki és veszélyes. Ráadául ez nem is szép.
Amerikai bulldog,Bordeaux-i,Bullmastiff-- könnyen bélcsavarodást kapnak, tehát kajálás után min 1 órára be kell zárni. illetve ahogy előttem írták, Amerikai bulldog,Bordeaux-i,Bullmastiff,Boxer,-- ezeknél a légúti,légzési nyavalyák sajnos nem ritkák
imádom a rotikat, de első kutyának nem biztos hogy jó mert nevelni, fegyelmezni kell
Argentin dog,Sarplaninac szerintem a legjobb választás, jó természet, egészségügyileg csak a csípőjük rizikós, ahogy minden nagytestű kutyának, csak annyira. természetre kisgyerek mellé is merném ajánlani, jól fegyelmezhető munkakutyák
Az általad összes felsorolt ÖSSZES fajtánál előfordulhat csípőízületi diszplázia, plusz a boxernél gyakori a szívbetegség és a daganat, a rotinál és az amerikai bulldognál pedig az idegrendszeri probléma, agresszió.
Ha igazi tenyésztőtől veszed bármelyiket, akkor a diszplázia a szűrések által kizárható, és remélhetőleg az idegrendszeri probléma is.
A magyar fajták szerintem rendben vannak. Kuvasznál és komondornál szintén a csípő figyelmet igénylő dolog, de korántsem akkora a betegség rátája, mint pl. a németjuhászoknál.
köszi mindenkinek
tehát a magyarok bírják a stapát.Az jó!
Arról hallotam,hogy a nyomottt orrú kutyáknak lehet kégzési problémájuk. Akkor hosszú kirándulásokat nem is éremes velük tervezni? A meleget hogy viselik?
Ha aklasszikus minkakutyákat nem ajálnjátok elsőre akkor a pásztorkutyák beleférnek? Egy kuvasz vagy sarpalninac se lehet sokkal puhább,nem?
Az argentin dog meg az amsaff tényleg olyan jók? Azok is erősek lennének talán elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!