Ilyen helyzetben kit tekint falkavezérnek a kutya?
Figyelt kérdés
Van egy kutyánk a párommal. Ha hárman megyünk valahová és a kutya számára hirtelen szétválik a falka és én maradok a kutyával, a párom elindul más irányba akkor a kutya mindenáron menne utána, nézeget utána még akkor is amikor már nem látja. Viszont ha a párom marad vele és én megyek külön egyszer utánam néz és tök nyugodtan mennek tovább ketten. Azért akar vele menni, mert őt tekinti főnöknek és követni akarja vagy azért, mert alatta lévőnek tekinti és vigyázni akar rá? Velem miért nem törődik? Mindkettőnkre hallgat, de sokszor van, hogy neki kétszer háromszor is el kell mondani valamit pl visszahívás, viszont amikor én szólok rá, abban a pillanatban visszafordul és jön, de mégis simán elfogadja ha ők külön mennek én meg egyedül...:/ Most akkor mi van?2013. ápr. 23. 08:17
11/11 Eboktató válasza:
Itt igen nehéz falkavezérségről beszélni. Maradjunk inkább a rangsornál, az biztos!
Párod alárendelt, mikor elindul más irányba, a kutya nem tudja megvédeni, ezért pánikol be és menne utána. Te a kutya fölött állsz, téged úgy érzi, nem kell védenie, ezért nyugodt szívvel elenged. Tudja, hogy úgyis gond nélkül visszatérsz majd.
Ez azon is látszik, hogy párodnak többször kell szólnia valamiért, neked elég egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!