10 hetes kölyökkutyán rühatka mitől lehet?
Megpróbálom mégegyszer! Úgy értem, hogy hogyan kerül a kutyára? Száll a levegőbe, vagy a földön van, akkor jön egy kutya és gondolja magában, hopp ráugrok (mint egy kullancs, vagy bolha), nekem itt jó helyem lesz? Nem tudom érthetőbben elmondani! Mitől alakul ki? Honnan juthat a kutyára? Ilyesmire gondoltam. Remélem így nem félreérthető.
És azt esetleg tudod, hogy mennyi idő után vannak látható jelei? Vakarózás, szőrhullás...
Egyik kutya elkapja a másiktól. Ha 10 hetes a kutyád és már tüneteket mutat (észrevehető) akkor az alomban kapta el.
Szőrhullást, kezeletlenség esetén bőrvarrasodás, keményedést végül halált okoz. Emberre is átterjed.
Vidd el rendes állatorvoshoz. Először is bőrkaparék mintát kéne vennie, abból meg tudja állapítani, hogy parazitája van-e. Meg kell oldani a bolha elleni védelmét, hiszen allergiás is lehet.
Vidd olyan orvoshoz, aki nem találgat, hanem megvizsgálja és az alapján kezeli.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!