Ugye semmilyen joga nincsen követelni rajtunk a kiskutyák árának felét?
Borzasztóan el vagyok keseredve, és olyanok válaszára lennék kíváncsi, akik kutyatenyésztéssel foglalkoznak/tak.
A történet. Van egy kan beagle kutyánk, és sajnos úgy alakult, hogy egy hétre itt kellett hagynunk egy szintén beagle-ös ismerősnél. Ők ajánlották nekünk, hogy erre a pár napra jól ellesznek a kutyusok, mi foglalkozzunk a családi problémával.
Csakhogy nekik szuka kutyusuk volt, és éppen azokban a napokban tüzelt, és bár ők állítólag mindent megtettek, de hát a baj megtörtént, a kutyus vemhes lett. Ők közölték, hogy elviszik menhelyre a kutyát, mert kölyköstül nem kell nekik. Lényeg a lényeg, hogy mi úgy döntöttünk, hogy magunkhoz vesszük a kutyát, azóta megszülettek a kölykök is. Oltási könyv, chip, minden át lett íratva a nevünkre.
Mi nem szeretnénk tenyésztéssel foglalkozni, a kutya is ivartalanítva lesz, de ezeknek a kiskutyáknak igyekszünk normális gazdit találni. Ezért úgy döntöttünk, hogy csak az oltások árát kérjük értük, a lényeg, hogy jó helyre kerüljenek.
Na most az anyakutya régi gazdája felkeresett minket, és közölte, hogy ezt a fajtát 25 00 körül lehet eladni, úgyhogy a 6 kiskutya után követeli a 75 ezer forintot, mert az nekik jár, és az anyát is visszavinné majd, ha már a kölyköket elválasztottuk.
Mi persze nemet mondtunk, egyikre is, másikra is, pláne, hogy nem akarunk annyit kérni a kiskutyákért. Ugye nem követelhet semmilyen pénzt? És ugye nem vagyunk kötelesek visszaadni az anyakutyust sem? Köszönöm előre a válaszokat!
Ha a chip, oltási át lett íratva akkor már vakarózhat reggelig akkor se követelhet semmit.. De mond neki hogy persze lehet megkapja a 75.000ft csak fizesse ki a kis kutyák etetését kicsik oltását és chippek felét és az anya kutya egész orvosi illetve etetési ellátását.. azaz kb ő tartozik nektek persze lehet túlozni. a kicsik orijent kaptak meg az anya is persze elfogyott két zsák az 60.000ft plusz amit már írtam ^^
De ezt csak akkor ha nagyon kukacos, mert egyébként semmihez nincsen más semmi köze.
Ha mar at lettek irva a kutya papirjan es a chip-en is ti vagytok a gazdi uj tulajdonosai tehat a tietek es ezt bizonyitani is tudjatok akkor annak a nonek semmi joga ahoz hogy barmit is koveteljen toletek a kutya utan.
Nem tud semmit behajtani toletek nyugodjatok meg.
Azert probalkozik szerintem mert amikor vemhes lett es ratok tukmalta a kutyat ti engedtetek es ujra meg akar vezetni titeket.ha veszel egy kutyat tenyesztotol es kolyke lesz nem fizetsz a tenyesztonek minden kolyok itan csak mert tole kaptad.szoval ne essetek ebbe a csapdaba mert ha a kutya a ti neveteken van nincs miert felned!
Köszönöm a válaszokat. Igazából nem tukmálta ránk, csak mivel mondta, hogy beadja menhelyre, mi beszéltük meg itthon, hogy nekünk belefér még egy kutya, a kölyköket is túléljük valahogy (bár hozzáteszem, hogy most már nem vagyok benne olyan biztos... :D :D ).
Felelőtlennek tartom nagyon a régi gazdát, ezért nem adnám vissza semmi pénzért a kutyát nekik. Szerintem eleve kutyaiskolának a közelében sem jártak, szóval lesz dolgunk a szukával rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!