Félek a kutyámtól! Mit tegyek?
nekem roti keverékem van. Eszébe sem jutna bántani (sőt, inkább tűzön-vízen keresztülmegy értem. Megvédett 5 pásztorkutyától és utánam ugrott egy tóba, pedig előtte sosem volt vízben)
szeretettel, de kemény kézzel nevelem.
Tényleg legjobb lenne, ha ellátogatnátok egy normális kutyasuliba. A rotik általában domináns, makacs, önfejű kutyák, határozott vezetőre van szükségük. A kutya érzi, hogy félsz tőle, ezt ő a gyengeség jelének veszi, és úgy fogja gondolni, neki kell rólad gondoskodnia. Ez meg már tényleg veszéles, mert maga alá helyez a rangsorban, és tényleg előfordulhat, hogy ha olyat tesze,l ami neki nem teszik, pl. el akarod venni tőle a kaját, akkor "helyre tesz" téged. Persze azért ekkor sem fog őrült módjára neked rontani, de benne lehet a pakliban, hogy rádmorog, esetleg odakap. Olyan sulit keressetek, ami a nevelésre fektet nagy hangsúlyt, nem pedig az engedelmes gyakorlatok betanítására. Ha megtanulod értelmezni a kutyák jelzéseit, kommunikációját, akkor a félelmed is megszűnet, hiszen ha ismered a kutyádat, akkor látod rajta mikor mire készül.
Nekem is rotim van egyébként, és soha meg nem fordult a fejemben, hogy féljek tőle, nem is tehetem meg, hiszen így hogyan is lehetnék hiteles vezető számára. Ismerned kell a kutyádat, és akkor tudni fogod, milyen szituban, hogyan fog reagálni. Ha megfelelő a kettőtök között a kapcsolat, akkor eszébe sem fog jutni soha, hogy bántson téged. Az a baj, ezzel e félelemmel magadat fosztod meg a kellemes élményektől.
Hány éves a kutya?
Hány éves vagy te?
amúgy miből gondolod,hogy megtámadna?? morgott rád??
vagy csak mert roti a kutyud fajtája?
ha félsz az ilyen fajta kutyáktól akkor nem ilyet kellett volna választani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!