BARF-osok, milyen alternatíva van szárnyasra allergiás kutyának?
nyúlgerinctől ilyen-olyan nyaktól nem lehet elvileg semmi baja. Olyat még nem hallottam hogy csont miatt hányjon kutya.
Csontot a kálcium pótlás miatt nem árt adni többek között. Persze lehet venni kálcium tablettát de az azért nem olyan :/
Csak hússal etetni nem jó, a Ca:P arányra nagyon figyelni kell, a húsban foszfor van, ami kivonja a kalciumot, ezért kell pótolni a csontos husival.
Egyébként az én kutyámnak is baromi érzékeny volt a gyomra a tápos korszakban, de olyan szinten, h adtam neki egy 3x3 cm-es darabka főtt vmit, ami egy kicsit zsírosabb volt, a kakija vége már fosis volt!
Nyers étrend mellett viszont soha nem volt ilyen problémánk! Talán a belsőségnél volt párszor, h a vége lágyabb volt, de az sem volt vészes.
Szóval én a helyedben megpróbálnám nyersen is a csontos husit!
Nagyon ritka esetben, de előfordulhat!
Ill. nekem nagyon jó tapasztalataim vannak ezzel a lötyivel, mindenképp rendelnék a helyedben! Az elején 1 hétig mindenképp adnám a helyedben, utána max. akkor, ha újdonságot vezetsz be a kajájába.
(Ha minden igaz, most a netes árhoz képest féláron van, mert dec. 24-én lejárt a szavatossága hivatalosan, de gyakorlatilag semmi baja, mert nincs, ami megromoljon benne - én is elhasználtam már azóta 1,5 üveggel, tényleg nincs vele gond.)
Egy időben én is azt hittem, hogy az egyik kutyusom allergiás a csirkére, nyálkás kaki nyers hús után, plusz mancs-nyalogatás. Ekkor kezdtem el adagolni az Em-bio-t, ami a gyengébb emésztést megtámogatja, csak ajánlani tudom: [link]
Szerencsére kiderült, hogy csak a kutya lába gombás, így kaphat csirkés tápot, de Em-bio-t időnként kapnak egy-egy üveggel megelőzésképpen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!