Az új kiskutyám ( 4 hónapos), akit ma kaptam, nagyon bátortalan, nem eszik, mozogni se nagyon mozog. Mindig valahova bebújik. Mit csináljak vele?
Ma kaptad, eddig a mamival és a tesókkal volt, persze hogy hatalmas változás ezt most neki. Az én kutyám anno 3 napig nem evett, csak nyafizott folyamatosan, sírt, kereste a mamit, az ismerős szagokat. Amikor hazaértünk és letettem a fűbe vagy 20 percig megmozdulni sem mert.
Teljesen természetes ez most nála, ne aggódj. Nagy változáson megy át, teljesen új környezetbe került, a mami pedig sehol. Legyél mellette minél többet, ülj le a fűbe, hívd magadhoz, beszélj hozzá mosolyogva sokat, próbáljatok játszani, labdázni. Húzzatok egy rongyot, vagy bármi. Érezze, hogy mellette vagy, de ne sajnáld, ne simogasd agyon, csak játszatok, mókázzatok amennyit lehet. Néhány nap és majd mintha kicserélték volna, meglátod. :)
Még talán annyi, hogy este próbálj neki enni adni, ha tálból nem kér, akkor kézből egyen legalább pár szemet. Ahogy enged fel, úgy egyre inkább elhagyhatod a kézből etetést is. Hozzáteszem az én kutyám pl a táljától is félt, mert látta benne a tükörképét... :D Hetek teltek el, mire rájöttem, hogy ezért nem eszik a táljából és nem azért, mert nem éhes. :)
Mind igaz,amit írtak.
Állatorvosnál voltatok már,ahogy elhoztátok?
Egy általános egészségügyi felmérést csinálhatna,az pl nálunk 500 Ft kölyökkutyáknál.Akkor biztosan kizárnád,hogy bármi baja van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!