Most viszem először kozmetikába szerintetek lehet baj?
Mi 2évesen vittük először kozmetikushoz az elég pukkancs pincsimet. A nyírógéptől megijedt egy kicsit, de megfogtam és semán ment a dolog (nem nagyon akartam "bántani" a szőrét, a kozmetikus szerint hiba lett volna megnyírni, így csak pár csomót nyírt ki). Aztán amikor elkezte fésülni elfeküdt az asztalon mint a nagy Alföld.:)
Kutyafüggő szerintem hogy mennyire rázza meg a dolog, de ideges lenne akkor kap egy csinos kis szájkosarat. Nem minden kutya szereti ha kicsinosítják, de ha elviszed kutyakozmetikushoz biztos hogy csinosabban megy haza.
Én már több kozmetikus oldalán is olvastam, hogy a nagyon kezelhetetlen kutyáknak adnak egy enyhe nyugtatót, ha a gazdi is belemegy. Ha nem, akkor nem vállalják el, ami azért érthető, mert a nyírógépbe, ollóba beleforduló, körömvágás közben a lábait kapkodó kutya elég durva sérüléseket okozhat magának, ami a kozmetikus felelőssége lenne, hiába a kutya a nyughatatlan.
De nem hiszem, hogy egy átlag kutyának nyugtató kellene, épp eléggé meg lesz ijedve az új helyzettől, inkább ledermed szegény:) Első alkalommal maradj vele ott (nagyon sokan inkább visszamennek érte 1-2 óra múlva, mert tényleg nincs mit csinálni közben, maximum tanulni a technikát:) ), beszélj sokat hozzá, a kozmetikus is hagyni fog szüneteket, ha mondod neki h első nyírás:)
Nekünk a kozmetikus mondta,hogy akkor is sokkal kezelhetőbbek a kutyák ha előtte alaposan levannak fárasztva..
8 hónaposan volt elsőnek megnyírva a havanese kutyánk 1 órát labdáztunk vele majd gyalog a kozmetikához (25 perc) mentünk, előtte megitattuk a patakból és mi ott hagytuk nem volt vele gond :)
szóval ha aktív a kutyusod alapos lefárasztás a kozmetika előtt és sokkal jobban fogja bírni :)
meg mondjuk azért is fontos előtte egy séta,hogy a kis és nagy dolgait elintézze...
ha meg úgy ítéli meg a kozmetikus,hogy harapós akkor rak rá szájkosarat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!