Ti miért tartotok kutyát?
Mert szerettünk volna egy aranyos négylábú családtagot :) Elgondolkodtattál :D 15,5 évvel ezelőtt megláttuk ugrálni őt és a testvéreit egy nagy ház udvarán és egyből azt mondtuk hogy ő kell nekünk. (Ki volt írva hogy ajándékba elvihetők a kiskutyusok). Hazahoztuk, azóta megöregedett... Most azért tartjuk hogy az utolsó hónapjai gyönyörűek legyenek :)
Tényleg családtagként tartjuk, mert úgymond házőrzésre nem igazán volt alkalmas fiatal korában sem, de ugatni ugat és ugatott mindig szerencsére.
Egyszerűen szeretek foglalkozni az állatokkal,tanítani,nevelni és szeretgetni őket.
Ők azok a lények akik feltétel nélkül szeretnek és mindig örülnek,ha haza érsz,soha nem támadnak hátba,nem hazudnak és nem szidnak le,ha valamit rosszul csinálsz.Bármikor,ha olyan a kutya sportolhatsz vele,kirándulhatsz,minden jó buliban benne van :)
Régebben a hobbym az volt,hogy ahány kóbor kutyát találtam az utcán haza vittem és addig voltak nálunk,amíg nem sikerült gazdit találnunk nekik,szerencsére mindnek lett szerető rendes gazdája.Azt hittem,hogy a legnagyobb kihívás egy Kaukázusi lesz,de Ő egy nagyra nőtt maci volt :) Viszont egy Német juhásszal megszenvedtem,nem szerette a cigányokat és rémálom volt vele a séta,ha meglátott egyet is :) Ők ketten is talált kutyák voltak,a többit nem sorolnám fel,mert holnap reggel is itt ülnék :)
Szóval egyszerűen így érzem egésznek az életem,ha van mellettem egy kutya.
Három kutyám van, az elsőt 8 éve találták a gyerekeim novemberben. Pici, felfújódott hasú talán pointer keverék. Nem votam boldog tőlle, de azért maradhatot. A másodikat egy menhelyen láttuk meg nyilt napon, csontsovány agár keverék, borzasztó félénk, szonorú szemekkel, 7 éve csatlakozott hozzánk. A harmadik egy boxer kölyök a fiamé, de én is sokat foglalkozom vele. Az első idökben nem voltam jó gazda, úgy gondoltam elég negy a kert elférnek. Persze eljátszottam velük, kaptak enni, ha kellet akkor orvoshoz vittem őket.
Kb 5 éve kezdetem komolyabban venni a kutyázást. Addigra ez első kutyám már úgy döntött ő a falkavezér. Kutya suli, és minden ami ehez tartozik. Rövid idő alatt rájöttem, hogy nekem az a fajta oktatás nem kell. Elkezdtem megtanúni a kutyáimat. Mostanra én vagyok a fönök és a család minden tagja a kutyák fölött van. Mostmár nem tudom elképzelni az életem kutyák nélkűl. Az erdei séták, a leleks üdvözlések, az okos kérdő szemek nélkűl. Vagy amikor valamit tanítok nekik és végre rájönnek mit is szeretnék, szinte kibújnak a bőrükből:-)
A boxer pl vele kicsi kora ótta komolyan foglakozunk, tanítjuk. Szinte látom ahogy forognak a fejében a kerekek ahogy próbálja érteni mit akarok. Néha annyira koncentrál hogy beráncosodik a homloka, és folyik a nyála. Aztán egyszer csak kattan a gomb, rájön. Én felkiáltok, ügyes, ő meg pattog, hentereg a földön. Aztán bökdös:még, csináljuk.
Kell ennél több:-)
Nekem van egy lassan 2,5 éves kan goldim. 3 hónaposan fogadtuk örökbe, mert a tenyésztőt baleset érte, és már nem tudott foglalkozni a kutyákkal.:( És azt gondolta, hogy a megmaradt 2 kutyust elajándékozza, de tk. nélkül. Szóval ingyen kaptuk.:) Nagyon ragaszkodó,hűséges, engedelmes kicsit félős, de ha kell megvéd!
Másik kutyám egy 8 éve szuka collie. Ő már a 3. generáció nálunk:) Nagyon domináns, de engedelmes, bátor, és nagyon védelmez engem. Gyönyörű a bundája, és nagyon szép.
Nélkülük nem tudnám elképzelni az életemet, ők az életem részei. 16/F
Mert szeretem az álatokat és kutya melet nőttemfel mindig volt kutyánk az első saját kutyám egy keverék volt igazi utcai vegyes ő 10 éves korában pusztult el megmérgezte az eggyik kedves szomszédunk sajnos a doki nem tudot segíteni utána let egy németjuhász kutyám de adiggra aszomszéd bácsi meghalt most már akutyáim nyugodtan élhetnek :)
A németjuhászopm most 8 éves és van mellette egy keverék amit az alkoholista gazdájától menekítetünk meg éheztete és állandóan rugdosta a három hónapos keverék kutyust most ez akis keverék 5 éves :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!