Sétáltatás hogyan?
ma volt rajta először póráz. Én nem kockáztattam, először arra voltam kíváncsi mennyire bírok vele szóval először is a kertben tettünk néhány kört (igen, a kertben, ki lehet nevetni!). Az alap dolgokat ismerem, legyen lepörgetve, ha húz akkor irányváltás, kajálás előtt menjünk... nem tudom mit csináljak olyankor, ha meg akarja zabálni a kötelet? Húzzam akkor is nyugodtan? A másik, hogy nem tudunk nagyon egymás mellett haladni szépen,mert ha épp nem előrefele húzna, akkor teljesen a hátam mögött csigalassúsággal cammog. Erről mi a véleményetek?
Ezen kívül: úgy csinálom, hogy ha szépen megy akkor biztatom, és néha adok neki jutifalatot, most még elég sűrűn adogatom neki. Ha harapni kezdi a pórázt általában megállunk és nyomatékosan rászólok, hogy "engedd". Ha előre tör, akkor visszarántom és irányváltás. Azt szeretném ha szépen haladnia mellettem. Szerintetek jól csinálom?
Egyébként már le tudom ültetni, előreenged az ajtóban, tudja, hogy "marad" bár nem tökéletes, szóval alap dolgok megvannak nagyjából.
ÉN azzal kezdtem, hogy rohangáltam és játszottam vele egy órát, aztán kb 10 percet hagytam feküdni, aztán felállítottam és kimentünk. Azt szoktam, hogy mutatom neki a jutalomfalatot, kérem hogy üljön le leteszem mellé a jutit, hogy lássa és közben mondom neki, hogy marad, felrakom a pórázat megkapja a jutit, előremegyek az ajtón, kihívom és sétálunk. Közben csalogatom persze jutalomfalattal is, de most nem tarottam annyira a lábam mellett, hagytam, hogy menjen amerre akar. csak néha hirtelen megfordultam, hogy azért mégis érezze követnie kell.
Az első utcás napunk mondjuk borzalom volt a javából, mert egyrészről - szerintem - rosszul időzítettem, a másik, hogy még engem s felkészületlenül ért, hogy a szomszéd kutyák rázendítenek. Ő pedig annyira bepörgött ettől az egésztől, hogy nem bírtam leállítani, kb fél perces csönd-szünetek voltak amikor szépen viselkedett olyankor kapott egy-egy falatot, de hamar hazamentünk.
Ma meg csak néha elhangzott egy "vuff-vuff" és annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!