Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sétáltatás hogyan?

Sétáltatás hogyan?

Figyelt kérdés

ma volt rajta először póráz. Én nem kockáztattam, először arra voltam kíváncsi mennyire bírok vele szóval először is a kertben tettünk néhány kört (igen, a kertben, ki lehet nevetni!). Az alap dolgokat ismerem, legyen lepörgetve, ha húz akkor irányváltás, kajálás előtt menjünk... nem tudom mit csináljak olyankor, ha meg akarja zabálni a kötelet? Húzzam akkor is nyugodtan? A másik, hogy nem tudunk nagyon egymás mellett haladni szépen,mert ha épp nem előrefele húzna, akkor teljesen a hátam mögött csigalassúsággal cammog. Erről mi a véleményetek?

Ezen kívül: úgy csinálom, hogy ha szépen megy akkor biztatom, és néha adok neki jutifalatot, most még elég sűrűn adogatom neki. Ha harapni kezdi a pórázt általában megállunk és nyomatékosan rászólok, hogy "engedd". Ha előre tör, akkor visszarántom és irányváltás. Azt szeretném ha szépen haladnia mellettem. Szerintetek jól csinálom?

Egyébként már le tudom ültetni, előreenged az ajtóban, tudja, hogy "marad" bár nem tökéletes, szóval alap dolgok megvannak nagyjából.

2013. ápr. 19. 18:50
 1/9 sippara ***** válasza:
Első pár alkalommal érdemes "csak úgy" elereszteni a kertben a pórázzal (egyébként kertben kezdeni nem hülyeség, ha lenne kertünk, mi is ott kezdtünk volna :)), hogy szokja az érzést - ilyenkor tudod minden mástól függetlenül, egyértelműen a rágásról tiltani. Aztán - ha már megszokta, nem rágcsálja - lehet a kezedbe venni a végét, és innentől mindent jól írtál le :)
2013. ápr. 19. 19:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem kell még szabályosan melletted haladnia, és nem is kell ilyen irányváltogatásokat csinálni, mert az se jó iylenkor ha te húzod a pórázt. Ő még egy baba, nincsenek vele pórázproblémák, mert most tudja meg mi az a póráz.... szóljál rá ha rágja, hívd néha magadhoz, dicsérd meg. Mi azt próbáljuk elérni, hogy laza legyen a póráz, tök mind1, h hol halad. Mondjuk ha előttem cikáz, akkor én szépen átmegyek rajta, és akkor nem halad közvetlenül előttem, így nem akadályozzuk egymást. Aztán majd kutyaovi, kutyasuli, jöhet a lábnál követés.
2013. ápr. 19. 19:30
 3/9 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, olyan boldog vagyok, ma olyan szépen sétáltunk!! :D Kint az utcán! Amikor első alkalommal kimentünk, akkor nem lehetett vele bírni, de most... egy kis angyal volt! :D És én ügyes voltam. xD Még egy néni is odajött hozzánk simogatni, a kutyus meg teljesen kedvesen viselkedett. :)
2013. ápr. 22. 19:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Nocsak:) Ma nekem is jó élmény volt a séta, reggel a kertben gyakoroltunk, h laza pórázon menjünk, és este meg is valósult. Mit csináltál végül? Milyen kutyud van?
2013. ápr. 22. 20:59
 5/9 A kérdező kommentje:

ÉN azzal kezdtem, hogy rohangáltam és játszottam vele egy órát, aztán kb 10 percet hagytam feküdni, aztán felállítottam és kimentünk. Azt szoktam, hogy mutatom neki a jutalomfalatot, kérem hogy üljön le leteszem mellé a jutit, hogy lássa és közben mondom neki, hogy marad, felrakom a pórázat megkapja a jutit, előremegyek az ajtón, kihívom és sétálunk. Közben csalogatom persze jutalomfalattal is, de most nem tarottam annyira a lábam mellett, hagytam, hogy menjen amerre akar. csak néha hirtelen megfordultam, hogy azért mégis érezze követnie kell.

Az első utcás napunk mondjuk borzalom volt a javából, mert egyrészről - szerintem - rosszul időzítettem, a másik, hogy még engem s felkészületlenül ért, hogy a szomszéd kutyák rázendítenek. Ő pedig annyira bepörgött ettől az egésztől, hogy nem bírtam leállítani, kb fél perces csönd-szünetek voltak amikor szépen viselkedett olyankor kapott egy-egy falatot, de hamar hazamentünk.

Ma meg csak néha elhangzott egy "vuff-vuff" és annyi.

2013. ápr. 22. 21:08
 6/9 anonim ***** válasza:

Na tökjó:)

Milyen kutyus?

2013. ápr. 22. 21:19
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem tudjuk, valószínűleg keverék kutya.

[link]

[link]

2013. ápr. 22. 21:23
 8/9 anonim ***** válasza:
De kis cukor! Miylen apró! Emlékeztet egy-két fajtára, de majd a szakértők megmondják, h mi van benne.
2013. ápr. 22. 22:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Majd szeretnék feltenni olyan képet is ahol normálisan látszik a teste, de most még nem tudok...
2013. ápr. 22. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!