Van egy 2 éves tks szuka német juhászunk, és most egy 3 hónapos tks kölyök kan német juhászunk! Ivartalanítás elkerülhetetlen?
"valamit eben a könyvben az is szerepel hogy az ivartalanított szuka hajlamos a petefészek gyulladásra"
Ezt a könyvet akár tűzre is dobhatod...Az ivartalanítás lényege, hogy eltávolítják a petefészkeket, és a méhet.
A petefészek gyulladás nem lehet, mert az ivartalanítottnak nincs is.
A helyedben én a szukát ivartalanítanám.
A szuka ivartalanítása lenne szerintem a megoldás. Ezt a könyvet, amit olvastál, dobd ki kérlek. Műtétkor minden esetben eltávolítják a petefészkeket!
Rengeteg betegség megelőzhető, ha korán ivartalanítva van a szuka. Nem lesz pyometrás, csökken a tejmirigy daganat előfordulásának esélye, nyugodtabb lesz.
Elzárás? Márpedig ha egy szuka ki akar szökni a kanhoz, annak egyszer sikerülni is fog, hiába minden óvatosság.
Add oda a kutyáknak a könyvet széttépésre. :D
1. A tüzelő szukát el lehet zárni, s ez még mindig jobb, mintha nem tennéd, de mindkét kutya szenvedni fog a vágyakozástól.
2. Mint ahogy már előttem is írták, az ivartalanított szukának nincs petefészke, ami begyulladhatna.
3. Még az is ostobaság, amit a két nőstény kutyáról írt. Ha minden rendben van a falkasorrenddel, megfelelően vannak nevelve és foglalkoztatva, akkor két szuka is békében megvan egymás mellett. Viszont ismerek egy szuka-kan párost, akiknél ez nincs meg, s ők gyilkolják is egymást rendesen.
8 éves ivartalnított kutyáim vannak, aki azt mondja hogy barbarizmus az egy idíóta,már bocs. A szuka petefészkét is eltávolítják, ellenben ha nem ivartalanítatod kockáztatod a nem kívánt vemhesülést, álvemhességet, petefészek gyulladást. Kan esetében a hererákot, meg azt hogy a tűzelési időszakban nagyjából megőrül a hormonoktól és mindent elkövet hogy a szukához jusson.
Nekem ilyen esetben mindíg az jut eszembe vajon a gazdik mit szólnának ha felgerjedt állapotban bezárnák őket egy ketrecbe, és a ketrecen kívűl ott lenne álmaik férfia, nője de nem jutnának hozzá. Na bravo.
A többiek már előttem leírták, h mindent kivesznek.
Én is a szukát ivartalaníttatnám (elsőnek, aztán később a kant is).
Remélem ez segítségedre lesz a döntésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!