Melyik fajta kutyát választanátok a kettő közül?
Köszi mégegyszer nektek. Azt írták is, hogy a berni nem ugat sokat, bár ez nekem nem lenne baj :)
Le van valahol írva, hogyan lehet ilyesmire megtanítani őket? (házőrzés) Mert sokszor azt olvasom, hogy azt nem lehet tanítani, az vagy benne van a kutyában vagy nincs...
A bernire ezt írják a kutyatárban:
"Alkalmazása: ősei valamikor a római légiók ellátó vonalait és raktárait őrizték. Később fogathúzó kutya volt, s nyájakat őrzött a berni kantonban. Manapság őrző-védő eb, házőrző, vakvezető kutya."
Kell keresnem ilyen kutyatartókat a környéken :)
Mind a kettő gyönyörű :D
Ha nekem választanom kéne egy kutyát magamnak e kettő közül, az a labrador lenne. De én ismerek berni pásztort, nem öreg, és nem lusta. Viszont nem tudom viszik-e a gazdái sétálni, még nem láttam. Labit is ismerek, többet is. Mind hiperaktív :DD De nem is baj, mert lehet velük játszani, és imádják a simogatást. Talán nekem ezért szimpibb a labrador :)
Mindkettő nagyon barátságos, gyerekeket imádja, más állatokkal is kijön, és nem igazán házőrző, ugatásnál többet ne várj el tőlük. Mondjuk a berni, szerintem azért jobb erre a célra, már csak a termete miatt is. De az enyémnek is csak a kerítés mögül nagy a szája. Vagyis ha valaki nagyon nem szimpi azt azután is ugatja néha ha már bejött a kapun, de nem megy közel hozzá. Tehát a betörőt sem hiszem, hogy megtámadná csak, vadul ugatná, de olyan mély, dübörgő hangja van, hogy jelző kutyának remek.:) Jellemük elég hasonló, első kutyának mindkettő kiváló. A labrador azért valamivel aktívabb, de ha úgy nevelik a berni sem lusta. Ami a nyilvánvaló különbség a kettő között az a szőrzetük. Ilyenkor nyáron jövök rá, hogy annyira nem kéne aggódnom, hogy fázik télen.:D Elég sokat kell fésülni, mert nagyon sok szőre van. De engem pont a szép, hosszú, tricolor bundája fogott meg.:) Egyszóval a labrador szőrével annyira nem kell bajlódni, de télen jobban oda kell figyelni, hogy ne fázzon. Tanítás szempontjából a berni azért jó mert kajával nagyon jól lehet motiválni.:D Imád enni. Na persze a labit se nehéz túl etetni, és ő is nagyon okos, könnyen tanítható fajta.
Asszem ennyi. Szóval én a bernibe vagyon beleszerelmesedve, de ne ez alapján dönts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!