Nyaraláskor a kutyát hova lehet elhelyezni?
Már a családommal azt tervezzük, hogy jövő nyáron elmegyünk Horvátországba nyaralni egy hétre, de van egy kutyánk, és nem tudjuk, hogy mit kezdjünk vele. Vagyis mit szokás ilyenkor csinálni? Itthon maradhat egyedül egy hetet, ha kiteszünk elé több mint egy hétre elegendő, nem romlandó kaját?
A kutyám keverék, de teljesen úgy néz ki mint egy fekete labrador. Szóval olyan nagy.
Az nem oldható meg hogy a rokonságból majd valaki naponta egyszer eljön és megeteti, meg ad neki friss vizet, mert az egész rokonságból, csak a nagymamámat fogadta el, de ő meg sajnos olyan állapotban van hogy nem tud eljönni hozzá.
Ha a kutyádat nem akarod panzioba adni (pedig ha rendes panziot találsz az a legjobb megoldás mert ott általában szakember viseli gondját)akkor a másik megoldást találnám helyesnek, hogy a szomszéd dobja át a kerítésen az adagokra osztott eledelét és slagon keresztul tobbszor naponta is kaphat friss vizet.Habár a magárahagyott kutyát ez jobban megviseli, mintha panzioban lenne.
Mi nagyon ritkán csak kivételes esetben adjuk panzioba, de azt hiszem, hogy szivesen elvan ott,és nagyon orul ha érte megyunk, de ez természetes mert a gazdihoz és annak családjíhoz van szokva.
En inkább a panziot javaslom mit azt hogy hagyjuk magára egy egész hétre, de errol neked kell donteni.
hát mi vinni szoktuk magunkkal a kutyákat. Voltunk már Horvátországban is.
Ha nem megoldható, jó megoldás a szomszéd, én is vigyáztam már a szomszéd kutyára 6 hétig. Hm. Egyetlen baj volt, azóta a kutya jobban szeret minket, mint a saját gazdáját, ami több, mint kínos...
Ha nem jó panzióba adod, akkor összeverekedhetnek a kutyák, láttam már mindenféle sérüléssel kijönni kutyát a panzióból... szóval csak körültekintően...
én is attól az összeverekedéstől félek... :S
szerintem egy hét alatt nem fogja jobban megszeretni a szomszédot mint engem 5 év alatt :D
A kertben hagyni, szomszédra bízni 1 hétig a kutyát - na ebben én nem hiszek, pláne, ha nem vagytok puszi pajtások a szomszéddal! Tudod, mennyi, de mennyi ilyen sztori van, hogy rábízták a szomszédra a kutyát, aztán meg nem etette, kiengedte a kapun, a kutya elszökött, eladta másnak, nem telefonált a gazdáknak, hogy baj van, stb...
Sokkal, de sokkal jobban jártok, ha elviszitek egy normális kutya panzióba. Lehet, hogy szomorú lesz, lehet, hogy egy kicsit összeomlik, de tuti meg lesz etetve rendesen, lesz előtte tiszta víz, és meg lesz sétáltatva. Szólni kell, hogy kutyákat nem ismer, ne engedjék össze más kutyákkal a séták alkalmával.
Ha ott hagyjátok a kertben, a kertben is pont ugyanúgy összeomolhat lelkileg, mint a panzióban.
köszönöm a válaszokat.
a szomszéddal jóban vagyunk, és megbízható ember.
még nem tudom mi lesz, a nyár még odébb van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!