Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyaraláskor a kutyát hova...

Nyaraláskor a kutyát hova lehet elhelyezni?

Figyelt kérdés

Már a családommal azt tervezzük, hogy jövő nyáron elmegyünk Horvátországba nyaralni egy hétre, de van egy kutyánk, és nem tudjuk, hogy mit kezdjünk vele. Vagyis mit szokás ilyenkor csinálni? Itthon maradhat egyedül egy hetet, ha kiteszünk elé több mint egy hétre elegendő, nem romlandó kaját?

A kutyám keverék, de teljesen úgy néz ki mint egy fekete labrador. Szóval olyan nagy.

Az nem oldható meg hogy a rokonságból majd valaki naponta egyszer eljön és megeteti, meg ad neki friss vizet, mert az egész rokonságból, csak a nagymamámat fogadta el, de ő meg sajnos olyan állapotban van hogy nem tud eljönni hozzá.

2009. szept. 24. 16:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom kertes házban az udvaron van a kutyátok.

Esetleg valami jó szomszéd?

Mert azért a kaja is olyan, hogy egy kutya nem tudja beosztani, fal még kaját lát és belefér. Hiába lakott jól, ha még nem tömte magát degeszre és van előtte kaja, akkor tömi magába.

Na meg főleg nyáron, azt akarod, hogy egy hetes állott, melegben kissé megposhadt vizet igyon? Ezt nem gondoltad komolyan? Télen is ajánlott naponta cserélni a vízét, nyáron meg legalább naponta kétszer.

Nem azt mondom, hogy adjatok kulcsot a szomszédnak, amelyikben megbíztok. Mert kitudja nem támadná e meg, ha be akar menni kaját adni neki. Viszont vigyetek át egy hétre való kaját, amit be tud neki dobálni. A vizesét meg vigyétek a kerítéshez és azt naponta tudja túlcsordulva frissíteni, ha csak egyszer is, már az is sokkal jobb. Meg tegyetek ki neki árnyékba is egy jó nagy adag vizet.

Mi is így csináltuk, szintén hasonló méretű kutyával...4-5 napig volt magára, vagyis a szomszédra hagyva.

2009. szept. 24. 17:17
 12/26 anonim ***** válasza:
74%

17:07-nek

Sajnos, van sok szülő, akiknek teljesen természetes, hogy ők ketten évente többször is luxus-nyaralnak, a gyerekeiket meg ezalatt a nagyszülőkhöz viszik...

Én nem is érezném jól magam a gyerekeim nélkül és soha nem mentünk nélkülük nyaralni...

De hát, sajnos, nem vagyunk egyformák... :-/

2009. szept. 24. 17:19
 13/26 anonim ***** válasza:
91%

Én viszem őket magammal, pedig óriástestűek.

Ha ez nem oldható meg, akkor panzió.

A panzióban természetesen együtt játszanak a kutyák, aludni mennek külön. Ngayon nem értem a mondatod, hogy csak a nagymamát fogadja el. Egy normálisan nevelt, szocializált kutyát bárki etethet (főleg ha sok labrador van benne).

2009. szept. 24. 17:30
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó, nem minden kutya imádja az összes embert! Ettől még nem biztos, hogy antiszociális!...
2009. szept. 24. 17:38
 15/26 anonim ***** válasza:
71%

Én 17.30

Nem arról van szó, hogy antiszociális, hanem egy szocializált kutya bárkit el tud fogadni, mint a gazda barátját és mint a rangsorban felette álló személyt, mert megtanulta, hogy így kell. Ez vonatkozik az örző-védőkre is. Egy kutya akit nem tud megközelíteni csak a gazda, az nem jól nevelt kutya, azonkívül veszélyes is lehet számára, ha pl. menteni kell, de nem enged senkit a közelébe, ha vendég jön és kisétál a kertbe, ha gyerek közelít a kutyához. Vannak dolgok amiket a kutyáknak a saját és az emberek biztonsága érdekében meg kell tanulniuk.

2009. szept. 24. 17:41
 16/26 anonim ***** válasza:
82%
Jó ez azt jelenti, hogy minden kutyának kedvesnek kell lenni mert különben meghal? Ez nem így van. Sok kutya van aki nem fogad el másokat, nemhogy felette levőnek! Az összes ember nem lehet felette a kutyának mivel ez csak a falkára vonatkozik és az a család. Ez nem úgy megy hogy megneveled. A nevelést nagyban irányítja, hogy milyen fajta kutyád van (vizsla, vagy kaukázusi). Azért mert egy kutya nem fogad el egy idegent, már nincs joga élni és megmentetni? És speciel nem bírom a barátságos kutyákat. Szeressen mindenkit a saját kutyája... Az enyémek sem azok... Amíg nem szólok, vagy ha más engedi be az idegeneket nem én, addig nem baráságosak. És ettől nem antiszociűlisak. És nem csak én neveltem őket így, hanem a karakterük is ilyen. Azért egy kutyának nem tudsz akármit megtanítani mert vannak határok. Pl a yorkit magasugrásra, a kakukázusit meg arra hogy maga fölé engedjen idegeneket a rangsorban és imádja őket...
2009. szept. 24. 18:36
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja ez nem azt jelenti, hogy ne sétálhatsz el az orra előtt... Csak hagyed békén, ne simogasd, ne vedd el a kajáját (persze én a szájából is kiveszem), ne legyél fenyegető. Ezt addig amíg nem szólok, ha szólok a kutyának akkor ezeket is lehet csinálni. Szóval nem hiszem ez így lenne. Mindig is voltak barátságos és barátságtalan, bizalmatlan kutyák (a normálisak között akiknek egészséges lelkülete van). Szerintem egy őrző-védőnek azért nem ajánlatos mindenkit elfogadni. Kiskorában sok emberrel meg kell ismertetni, de amikor nagyobb lesz akkor a szakirodalom szerint is érdemes bezárni ha jön valaki. Nem csak mert az a dolga hogy őrzizzen és nem lehet külön megtanítani, hogy őt nem meg őt sem, de az ott azt a másikat fogd meg, azért sem hogy nem váljon túl barátságossá. Persze ez csak akkor jó ha a kutya egészséges lelkű és fegyelmezett.
2009. szept. 24. 18:43
 18/26 A kérdező kommentje:

Látom sokan írtatok amíg nem voltam itt :) Köszönöm mindenkinek a válaszát!

A kutyám pár hónapos korában került hozzám, és ahonnan hoztam ott NAGYON rosszul bántak vele. Nem volt vize, kajája, nem törődtek vele, bántották, beteg volt (folyamatos hasmenése volt) tele volt bolhákkal.

Én akkor rendbetettem, megfürdettem, bolhanyaköv, oltások, meleg kutyaház, télen kazánház, szeretetet is kapott, tanítottam is (ül, fekszik, pacsi, pórázon vezetés, eldobott dolgot visszahoz, tudja melyik a labdája, és hogy melyik a karikája - megismeri a játékait) Innen maradt benne az hogy rajtam kívűl és a családon kívűl senkiben nem bízik meg, még akkor sem ha én jelzem neki hogy őt nem kéne bántani. Tudom hogy ez nem jó, de ezért nem fogom agyonlövetni, elfogadtam hogy ő ilyen.

A mamát is csak azért fogadja el, mert amikor még kiskutya volt, a mamám éppen a szomszédságunkban lakott, és megszokta hogy ő átjárt hozzánk. Azóta mi elköltöztünk, de a mamát még így is beengedi, és nagyon szereti.

Én is gondoltam erre hogy szegény kutya 1 hét alatt lelkibeteg lesz a kutyapanzióban, és azért kérdeztem meg mert ez lenne az első ilyen alkalom, és érdekel hogy a kutyák általában hogyan viselik ezt.

Nem azért nem akarom hogy más kutyákkal érintkezzen, mert hogy elkap valami betegséget, vagy valami ilyesmi, hanem mert nincs hozzászokva ahoz hogy más kutyákkal érintkezzen, és nem tudom hogyan reagálna.

Írta valaki hogy a szomszéd adhatna neki a kerítésen keresztül ételt, meg túlcsorduló vizet slaggal. Erre eddig nem gondoltam, de sztem jó ötlet :D

2009. szept. 24. 19:46
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még az jutott eszembe, hogy a kutyapanziót ki is tudjátok próbálni mielőtt élesben otthagynátok egy hétig. Elvihetitek 1 napra, azután ha jól viseli 2 napra, stb. Beszoktatás, mint a gyerekeknek a bölcsiben. Ha végképp nem megy, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy magatokkal vigyétek nyaralni. Nagyon szokták ám azt is élvezni a kutyák!
2009. szept. 24. 21:00
 20/26 anonim ***** válasza:

Az én bullterrierem is rossz körülmények közül jött.Retteg,pánikbeteg.

Úgy hozta a sors,hogy panzióba kellett adnom.Előre lelkibeteg voltam,hogy "jajjmileszvelenélkülem-belebetegszik-depressziós lesz".Ehhez képest mikor érte mentem,boldog volt ugyan,de mikor kiléptünk a panzió kapuján,húzott vissza,maradt volna még.

Hagsúlyozom,pánikbeteg,elkényeztetett,ágyban alvó kutya!

2009. szept. 24. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!