Meg lehet tanítani a kutyának, hogy ne támadjon rá a másikra?
"Szerencse,hogy az enyém nem támadt" Előfordult már ilyen?
Összességében az agresszív megnyilvánulások a gazda jelenlétében mindig az ember hibája, mert nem neveli normálisan a kutyáját vagy nem szocializálta megfelelően. Ez magától nem is fog elmúlni, a gazdának kell megváltoznia.
szerintem is a gazdi lesz ott a tré. sajnos nAgyon sokan ilyen beteges felfogásban élnek, hogyha pl. az ő kutyája legyőzi a stafi pit mixet akkor a győzelmet valamiképpen a magáénak (is) tudja be. tehát nem mindegy hogy az a kutya tudatos nevelés áldozata lett, avagy valóban a gazdija nem ért hozzá. ha a második akkor azért a gazdinak is meggyűlik a baja a domináns kutyával elég sok téren, így az ilyesmit nem kell sokáig kérlelni hogy forduljon segítségért. ha viszont tudatos akkor nem fogja érdekelni.
szerintem próbáld meg azt hogy ugyanúgy sétálsz velük. a gazdi feladata hogy a kutyája minden apró nem elfogadott megnyilvánulását le kell tiltani. és normális esetben a kutyája hallgat is rá. ha erre egyértelműen képtelen akkor kutyasuliba kell mennie. ha változtatni nem akar akkor pedig próbáld őt kiutáltatni a környékről sajna így más megoldás nincs. direkt balhés kutya és gazda nem elfogadott dolog. egyépként még ha ilyen van hogy beengedi a kutyáját és a tied fele szalad akkor védd be a tiedet és zavard el a bulldogot a fenébe. jó határozottan. egyszer az enyémnek neki akart esni egy kutya, az egyik házból rohant ki nagy hangosan. megmondom őszintén nem az enyémet féltettem. nem volt olyan erős felépítésű az a másik. az enyémet magam mögé utasítottam míg a másikra rámordultam hogy takarodjon. volt egy kevéske próbálkozása, vicsorgott mint egy idegbeteg, meg hangosan ugatott. minden áron az enyémhez akart furakodni nagy morogva de megoldottuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!