Kölyök nevelése vegyes étrenden?
Sziasztok!
Nemsokára lesz egy közepesre növő kölyökkutyám, és az etetésén gondolkozom. A BARF szimpatikus, de majd felnőtt korában. Kezdetben a tápot nem akarnám elhagyni, így arra gondoltam, hogy a Brit Care Puppy mellé készítenék neki "házit" is, plusz néha-néha konzerv.
A házikosztnál viszont nem szeretném teljesen megfőzni a húst-belsőséget (zöldséget nyersen, pépesítve kapná), mert akkor minden kifő belőle. Az járható út, hogy csak átforrázom, max. kevés ideig párolom a húsokat? A táp mellett (azt mindenképp adni szeretnék) nem terhelné meg a gyomrát?
Köszi a segítséget! :)
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó: nincs tudományos koncepció, egyszerűen azt szeretném, ha mindenevő lenne, és nem kapna hasmenést felnőttként egy adag házi vegyestől (természetesen nem fűszeres pörköltre gondolok) vagy nyers farháttól csak azért, mert egész odáig tápos csirkeként élt.
Többiek: Arra gondoltam közben, hogy 4-5 hónapos korától, amikor már edzettebb a gyomra, fokozatosan bevezetem a heti pár konzervet/párolt húst+zöldséget, aztán napi egyik étkezése az lesz, felnőttként pedig szép lassan átállunk a barfra, de addig nem kap tök nyers húst, hogy ne okozzon emésztési problémákat a táppal együtt (még ha külön étkezéskor kapná is), ahogy írtátok.
Alapjáraton nem vagyok táp párti, de kezdetben ez tűnik a legbiztosabb alapkajának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!