Hogyan kapják el a kutyák a veszettséget? és milyen könnyen?
Oks :)
És tényleg vidd el egy másik dokihoz, ne várj vele!
Még mókus is lehet veszett...
Nagyon sürgősen menj másik állatorvoshoz, s vissza se nézz.
Állatorvos ismerősöm azt mesélte, hogy nem is hinnénk, milyen gyakori a veszettség még Magyarországon is. Azt mondta, az Alföld déli-keleti részein rendszeresen kapják meg lovak (!) az istállóban kóricáló egerektől, patkányoktól. (Nem tudom, ebben mennyi az igazság.) Én találkoztam veszett rókával a Vértesben, és a denevérek között nagyon gyakori. (Érdekesség, hogy a denevéreknél a gyógyulási arány kb. 80%, míg az embernél, kutyánál 0%.)
NEM csak harapással terjed. Bármilyen testnedvvel. Nyállal pl., elég, ha egy veszett kutya megnyalja a kezedet, amin van egy kis seb, vagy ha bemész egy barlangba, ami tele van veszett denevérek ürülékének a porával.
Nekem állatorvos mondta,hogy egyre kevesebb helyen vakcináznak rókákat,mert nincs rá pénz.
Arról nem beszélve,hogy a házakból vidéken szabadon kijáró macskák is könnyen fertőződnek,mert általában oltatlanok.A mi falunkban nagyon sok "gazdás"kutya van,akik évek óta nem voltak oltva,következmény 0.
Rókaveszettség itt az Alföldön rendszeresen előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!